Möllers hattrick gav seger
Publicerad: 2017-12-07
Skellefteå AIK tog emot Mora på torsdagskvällen och inledde med en riktigt bra första period där man dock bara fick ett ledningsmål med sig, inprickat av Oscar Möller. Mora växte in i matchen och kom ut med oavgjort 2-2 efter den andra perioden med mersmak. Det var dock Skellefteå och Oscar Möller som skulle få sista ordet när hemmaspelaren fullbordade sitt hattrick med det avgörande 3-2 i inledningen av den sista perioden.

Möller inleder målskyttet

Skellefteå inleder den första perioden bäst och skapar omgående ett spelövertag som man behåller genom hela perioden. Man får dock trots ett par chanser i powerplay och ett flertal målchanser inte hål på Mattias Pettersson i gästande Moras mål. Inte förrän i periodens absolut sista minut kommer 1-0 genom ett välriktat skott i powerplay från Oscar Möller.

Framför allt är det den just den första formationen med Lindström, Möller och Lindholm som skapar farligheter och långa anfall varenda gång man är inne på isen. Gustaf Lindvall får visa upp sig ett par gånger men har sammantaget en lugn period i hemmamålet.

Mora kvitterar två gånger

Den andra perioden hinner bara precis börja när Mora kvitterar. Jacob Legace gör målet med en backhand precis framför Lindvall. Gästerna fortsätter att spela klart bättre i den första perioden och har spelövertaget i första halvan av andra. Först efter drygt åtta minuters spel kommer hemmalagets första skott på mål men det betyder också 2-1, målskytt igen Oscar Möller med ett till fint avslut.

Joakim Lindström är riktigt nära att utöka Skellefteås ledning när han träffar ribban med ett hårt handledsskott. Istället är det Mora som i bytet omedelbart därefter kvitterar genom Jacob Nilsson. Bägge lagen skapar chanser mot slutet av en spelmässigt jämn period där Mora jämnat ut siffrorna.

Fullbordat hattrick ger seger

Precis som Mora gjorde i den andra perioden så gör Skellefteå mål direkt i den tredje. Joakim Lindström tar skot utifrån som Oscar Möller styr in i mål till 3-2 och därmed fullbordar Möller sitt hattrick. Matchbilden från mittperioden håller dock i sig med två lag som byter av varandra i att skapa chanser.

Mora får spela powerplay halvvägs in i perioden men trots att man spelar runt bra i anfallszon kommer man till få avslut och får ingen utdelning. Med drygt två minuter kvar plockar sedan gästerna målvakten och spelar sex mot fem. AIK lyckas dock hålla undan och vinner. Oscar Möller naturligtvis stor matchhjälte som hemmalagets ende målskytt i matchen.