U16 vidare efter vinst i SM-kvalet
Publicerad: 2019-02-18
Ungdom
Skellefteå AIK:s U16 är klara för åttondelsfinalspel efter att ha gått segrande ur helgens SM-kval i Timrå. En stark söndag blev avgörande med vinst mot både Björklöven och Modo. Nästa runda spelas helgen 8-10 mars.

Kvalet kördes med sedvanligt cup-upplägg, dvs fem matcher á två perioder vardera. AIK inledde helgen mot Östersund där det blev vinst med 4-1 efter bland annat tre poäng av Simon Robertsson. Detta följdes upp med en ny viktoria under lördagen då Sundsvall besegrades med 2-1. Det var en något mer känslosam match med diverse “gurgel” under första perioden. Matchavgörande målet gjordes av Edvin Anthony.

Lördagens andra match spelades mot Luleå där det blev vinst 4-2 efter att man mer eller mindre avgjort matchen i första perioden. Söndagens avgörande matchdag inleddes mot Björklöven där det blev ännu en ljuvlig derbyvinst. 5-2 blev segersiffrorna efter bland annat en stabil insats av Viktor Stålberg i målet. Den sista och avgörande matchen var mot Modo och det blev en väntat jämn historia där AIK till slut kunde dra det längsta strået med en 2-1-vinst. Här storspelade Nils Wallström i mål och avgörande pucken sattes av Elias Salomonsson.

U16-grabbarna är därmed klara för åttondelsfinal som spelas med liknande format helgen 8-10 mars. Det är ännu inte klart vart det kommer spelas.

MATCHFAKTA, U16 SM-kval:
Skellefteå AIK-Östersund 4-1 (3-1, 1-0)
Mål: Simon Robertsson, Oliver Sjöström, Emil Lööv, Elias Salomonsson.

Skellefteå AIK-Sundsvall 2-1 (0-0, 2-1)
Mål: Oliver Sjöström, Edvin Anthony.

Luleå-Skellefteå AIK 2-4 (1-4, 1-0)
Mål: Elias Salomonsson, Edvin Anthony, Alexander Bodén, Lukas Johansson.

Skellefteå AIK-Björklöven 5-2 (2-1, 3-1)
Mål: Oliver Sjöström, Elias Stenman, Edvin Anthony, Lukas Johansson, Melvin Schönfeldt.

Modo-Skellefteå AIK 1-2 (0-1, 1-1)
Mål: Zeb Forsfjäll, Elias Salomonsson.