Hetta trivs i hettan: "Otroligt kul att spela såna här matcher"
Publicerad: 2017-03-22
Slutspel 2017
Det är dags för den fjärde kvartsfinalen och vi är tillbaka i Skellefteå Kraft Arena där det gungade rejält senast. En spelare som uppskattar det starka stödet är vår forward Henrik Hetta.
– Det gör så man höjer sig ett extra snäpp, säger han inför torsdagens nedsläpp.

AIK har 2-1 i matcher och ska nu ta emot Frölunda på hemmaplan. Här är det inget snack om vad som är viktigt att tänka på vid denna drabbning.

– Vi ska gå in på samma sätt som vid de tidigare matcherna, genom att fortsätta vara konsekventa i det vi gör och följa de linjer i vårt spel vi tycker vi gör bra. Det är små marginaler som avgör så vi måste vara effektiva när vi får chansen, våga fortsätta spela bra och vårda pucken, säger Henrik Hetta.

"Jäkligt bra inställning"

Det blev en jämn kamp i Scandinavium senast med både fart och fläkt som resulterade i en uddamålsseger till vår fördel.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi gör två bra perioder, i tredje lät vi dem få lite väl mycket luft. Nu går vi in som på samma sätt till denna match - med en jäkligt bra inställning, fortsätter Hetta.

Det har varit kokande stämning och en explosiv hockey vid samtliga kvartsfinaler, inte minst i Skellefteå Kraft Arena. Detta är något Hetta stormtrivs i.

– Det är otroligt kul att spela såna här matcher. Är ju första slutspelet för mig också. Jag har varit med och spelat matcher av liknande karaktär förut. Alltid det roligaste på hela året.

Hoppas på ny folkfest

Han fortsätter med att både berömma och belysa värdet av ett starkt hemmastöd vid såna här viktiga matcher.

– Jag tycker vi har haft riktigt bra stöd senaste matcherna, med slutet av serien inräknad. Det är alltid roligt att spela inför mycket publik så hoppas det kommer mycket folk och stöttar oss. Det gör så man höjer sig ett extra snäpp.

Kom och stötta Henrik och grabbarna i fjärde kvartsfinalen! Nedsläpp torsdag 19.00. Biljett hittar du här.

Samuel Söderlund