Lindholms hattrick gav hemmaseger
Publicerad: 2017-11-04
Skellefteå AIK välkomnade ett formstarkt Malmö med fem segrar i ryggen till Skellefteå Kraft Arena på lördagen. Hemmalaget kom dock också från seger senast mot Frölunda och man var det starkaste laget även idag. Stor matchhjälte för Skellefteå blev Pär Lindholm som med sina tre mål fick göra hattrick. Annars handlade väldigt mycket om kedjan med Tim Söderlund, Andreas Wingerli och Sebastian Ohlsson som var matchens klart bästa och skapade massor av lägen med sin fina fart.

Bra hemmaspel i första perioden

Skellefteå tar ledningen efter knappt fem minuters spel. Efter strålande förarbete från Andreas Wingerli som dribblar sig fri går returen till Sebastian Ohlsson som kan sätta 1-0. Mindre än en minut senare smäller det igen efter lika bländande förarbete, den här gången från Joakim Lindström och Oscar Möller, som frispelar Pär Lindholm som kan sätta 2-0 ensam framför mål.

Malmö lyckas i alla fall bromsa Skellefteås framfart något mitt i perioden men det r fortsatt AIK som har mest puck och som skapar klart mest framåt. Bland annat är Bud Holloway inblandad i ett par chanser i den första perioden, mycket handlar annars om fjärdekedjan med Wingerli, Ohlsson och Söderlund. Sammantaget är det Skellefteå som är det klart bättre laget i den första perioden.

Malmö kommer igång

Malmö börjar den andra perioden klart bättre och efter ett slumpskott från blå letar sig pucken ända in i mål till 2-1. Bara en dryg minut senare kvitterar Max Görtz efter att ha gjort 2-2 på en retur. Skellefteå spelar dock upp sig igen efter kvitteringen och har bland annat sitt första powerplay i matchen, dock resultatlöst.

Efter drygt tolv minuter gör Pär Lindholm sitt andra mål för kvällen. Återigen är det strålande förarbete av framför allt Lindström som spelar fram Möller och på retur från Möller avslut slår Lindholm in 3-2. Spelet i den andra perioden är betydligt jämnare än i den första men Skellefteå skapar fortsatt mest och leder rättvist efter två perioder.

Lindholm fullbordar hattrick

Skellefteå drabbas av en utvisning när Linus Lindström drar omkull Erik Andersson framför eget mål men AIK gör en ny riktigt bra insats i boxplay och håller stor del av utvisningstiden spelet utanför egen zon. Hemmalaget kommer allt mer även i den tredje perioden och det är fjärde formationen som fortsatt är pigg. Tim Söderlund snurrar ordentligt med Malmös försvar flera gånger.

AIK kontrollerar matchen bra i andra halvan av den tredje perioden men skapar inte speciellt mycket framåt. Med ganska exakt en minut kvar lämnar Jonas Gunnarsson sitt mål och Malmö spelar med sex utespelare. Då passar Pär Lindholm på att fullborda sitt hattrick när han sätter 4-2 i tom kasse och säkrar segern för Skellefteå.