Fyra spelare uttagna till läger med Team 20

22 juni 2022 10:25

Det är klart att Pierre Johnsson blir en av tre assisterande tränare till Magnus Hävelid i Team 20 som har ett läger i slutet av juli. Till det lägret är Anton Olsson, Elias Salomonsson, Theo Wallberg och Simon Robertsson uttagna.


Pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet:

Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20, har tagit ut truppen som samlas för landslagsläger i Enköping, 24–29 juli.
– Lägret i Enköping är en fantastisk bra möjlighet för oss ledare att få lära känna 46 spelare som alla vill vara med och konkurrera om en plats till JVM i Halifax. Vi kommer att genomföra sex stycken träningar samt tre stycken internmatcher. Det är nu vi lägger grunden för både spelet och lagbygget, vår identitet, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20.

Magnus Hävelid har utsett sina assisterande coacher för säsongen, som bland annat innefattar JVM i Halifax över jul och nyår: Pierre Johnsson, Gereon Dahlgren och Alexander Steen.

– Vi har totalt sju aktiviteter med gruppen under året vilket gör att vi kommer att ha en större ledarstab som alternerar under de olika samlingarna. De coacher som kommer att finnas med under JVM i Halifax är Pierre Jonsson med ansvar för backar och PK och Gereon Dahlgren med ansvar för forwards och PP. Robin Jonsson kommer att förstärka under övriga turneringar som backcoach och individuell utvecklare. Vi kommer också att få en ytterligare förstärkning i Alexander Steen som kommer att agera som scout/individuell utvecklare över säsongen och både jag och förbundet är otroligt glada över Alexanders engagemang för svensk ishockey. I Alexander får vi in enorm spetskunskap och vinnarerfarenhet av spel i både juniorlandslag, Tre Kronor och totalt 16 år i NHL. Jag är också väldigt nöjd med tränarkompetensen och erfarenheten av SHL, Allsvenskan och juniorishockey vi nu har fått in i övriga ledarstaben. Dessutom bidrar alla med ett väldigt starkt driv och stolthet i att utveckla svensk ishockey, säger förbundskapten Magnus Hävelid.