Derbyvinst för U18 och jämnt för U20 i helgen
Publicerad: 2018-01-09
Juniorkollen
Juniorlagen stegade in i respektive toppserie denna helg och efter målrika matinéer på de flesta håll fick bland annat U18 med sig tre starka poäng mot Luleå.

Lördagens U18-derby blev en fartfylld historia där AIK öppnade målskyttet tidigt genom mål av Arvid Mella. Första perioden blev i övrigt lugn förutom ett matchstraff för Luleå med 3 sekunder kvar. I andra tog det sedan fart ordentligt. Mella utökade först ledningen och Fred Nilsson satte trean kort därpå. Gästerna reducerade sedan innan Oscar Eriksson satte 4-1, Mella gjorde hat-trick till 5-1 och Hannes Lindström prickade in 6-1 - allt inom loppet av fem minuter. I tredje skulle även Gulbrandsen, Tedestedt och Birgersson presentera sig i målregistret då slutsiffrorna skrevs till hela 9-4 i denna målrika match.

För U20 inleddes helgen i ABB Arena Nord och Västerås där man föll med 2-4. Carl Darnell och Adam Wilsby nätade för AIK i den matchen. På söndagen väntade sedan Färjestad i en match som blev desto tätare med ledning 2-1 för Darnell & co (mål av Sundsvik och Enstrand) efter två spelade perioder. Värmlänningarna vände sedan på steken med två mål i tredje och såg länge ut att gå mot tre poäng. Då höll sig Jesper Erlandsson framme med 19.36 på uret för att ta matchen till förlängning där Karlstadsgänget sedan kunde knipa extrapoängen.