Skellefteå AIK Hockey gör stort minusresultat
Publicerad: 2017-06-20
Skellefteå AIK Hockey gör ett minusresultat på 17 miljoner kronor för verksamhetsåret 2016/2017. Efter bokslutet uppgår föreningens egna kapital till 56 miljoner kronor. – Skellefteå AIK har en i grunden stark ekonomi. Det gör att vi kan hantera år som detta med ett dåligt resultat. Nu jobbar vi stenhårt för att vända utvecklingen" säger Pär Nordlund, ordförande i Skellefteå AIK Hockey.

Huvudanledningarna är att föreningen inte nått samma sportsliga framgångar och lägre publiksiffror i grundserien.
– En stor och engagerad publik på plats är inte bara en fråga om ekonomi utan också om hur det är att komma till Skellefteå, hur det är att spela med oss och för den delen mot oss, säger Nordlund.

Även långsiktiga investeringar i arenan och restaurangverksamheten bidrog till det negativa resultatet.

Kommande säsong minskas föreningens totala kostnadsmassa med tio miljoner kronor. Investeringarna i ungdoms och juniorverksamheten fortsätter i samma omfattning och endast mindre besparingar sker i spelarbudgeten för representationslaget.
– Vi är mycket nöjda med spelartruppen och vår sportsliga ledning och inleder även en satsning på en damverksamhet. Vi stannar inte av i vår ambition att utveckla ishockeyn, säger Pea Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey, som betonar att det handlar om att ta ansvar för klubben över lång tid:

– För oss handlar det om att göra det allra bästa av det stora engagemang som finns bland publik, sponsorer och alla som arbetar för klubben. Det är det som gett framgång tidigare och är även det som kommer att ge framgång kommande år.

Koncernens årsredovisningar»

Skellefteå AIK Hockey