Tränarsnack inför LHF - SKE
Publicerad: 2020-09-09
Uppladdningen 2020 går vidare med match mot Luleå ikväll. Där vill tränaren Stefan Hedlund bland annat se ett mer effektivt powerplay. "Det har sett bra ut på slutet så det känns förhoppningsfullt", säger han.

Norrbottningarna gästade oss förra veckan i en match som slutade i deras favör. Efter noll mål framåt den gången vill nu coachteamet se en bättre effektivitet.

– Den stora skillnaden tycker jag är att vi ska vara bättre i special teams. Vi ska ta bättre betalt i powerplay då vi hade 24 minuter i den spelformen och inte lyckades utnyttja det. Sedan tycker vi att i spelet 5 mot 5 fanns det många bra saker så framför allt special teams vill vi spetsa till och det har sett bra ut på slutet så det känns förhoppningsfullt, säger Stefan Hedlund.

"Anpassar oss snabbt"

Vi kommer laddade med fredagens bortavinst mot Modo som Hedlund nu vill bygga vidare på.

– Powerplay var bra, vi gjorde mål där. Det är fortsatt viktigt att vi har bra disciplin med utvisningar och med klubborna eftersom det är nya regler och att vi anpassar oss snabbt och bra efter det. Där har vi haft en bra strategi, sedan att vi fortsätter driva spelet och försöker äga pucken så mycket som möjligt. Det tycker jag såg bitvis bra ut mot Modo.

Senast hade vi 12 forwards och 8 backar i laguppställningen, där sker en liten justering till kvällens match.

– Vi kommer att spela med 13 forwards och 7 backar samt att vi byter målvakt så det är Gurra som står idag.

Luleå Hockey - Skellefteå AIK, ikväll kl 18.00 i Coop Norrbotten Arena. Se matchen via Sportkanalen eller C Mores stream.

Samuel Söderlund