Inför Skellefteå AIK - Linköping
Publicerad: 2021-01-28
Vi är tillbaka på hemmaplan då Linköping gästar denna kväll. Vissa förändringar har skett i matchtruppen sen sist. Läs hela lägesrapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i kvällens match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Roland McKeown

• Tillbaka i laguppställingen:
#22 Jonathan Johnson
SHL stats 20/21: 32 matcher, 6 mål, 10 assist, 15:10 i snittistid per match.

#30 Gustaf Lindvall
SHL stats 20/21: 22 starter, 91.63 i räddningsprocent.

• Siffror inför matchen:
#58 Oskar Nilsson stod för tre assist under förra veckan och toppar nu backarnas interna poängliga med sina 6 mål och 10 assist. Han toppar även lagets plusminusliga med +11.

#75 Arvid Söderblom har visat fin form sedan han klev in mot Frölunda den 14 januari och bärgade även sin andra nolla för säsongen i lördags.

Tränarkommentar, Stefan Hedlund:
– Jag tycker den stora utmaningen för oss är att fortsätta spela på det sätt vi spelat och fortsätta jobba lika hårt, för då brukar man få framgång med sig. Vi har varit väldigt solida och trygga i det defensiva spelet, sedan har vi vässat till offensiven, skapat mycket hetare målchanser och är bra framför motståndarmålet samt tar oss dit på ett bra sätt, så det är väl helheten som sådant vi vill fortsätta jobba med.

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live 3 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via sociala medier för fler uppdateringar:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund