Inför Skellefteå AIK - Tychy
Publicerad: 2018-09-06
CHL
Ikväll är det hemmapremiär i CHL mot polska laget KTS Tychy kl 18.30. Första mötet vanns av Skellefteå AIK med 8-1.

I restaurangen serveras pizzabuffé för er som förbokat och i Guldbaren erbjuds en After Work-buffé för 199 kr till drop in-gäster.

Missat inte erbjudandet att du kan köpa biljett till båda veckans hemmamatcher till priset av en! Dessutom går ungdomar t o m 20 år in gratis på ståplats.

Här får ni möjlighet att lära känna motståndaren GKS Tychy lite närmare.

Huvudtränaren Andrei Gusow om…

… Tychys målsättning i Champions Hockey League:
"Vi skulle vilja ta den första, historiska poängen för ett polskt lag i CHL. Jag tror starkt på att matcherna i Champions Hockey League kommer att bli en bra erfarenhet för våra spelare. Vi är väldigt glada att tävla mot de bästa lagen i Europa. För det första är ett deltagande i CHL prestigefyllt och en stor ära. För det andra så kommer det bli en stor hockeyfestival i Polen. Vi är stolta att ha vunnit ligatiteln och kvalificera oss till CHL. Det kommer att bli ett speciellt tillfälle för Tychyborna." … Skellefteå AIK:
"Skellefteå AIK är förmodligen det starkaste laget i den här gruppen. Sverige vann VM i Danmark. Deras liga är väldigt bra och Skellefteå spelade SM-final i våras. Alla svenska lag spelar på hög nivå. Jag vet att det kommer att bli tuffa matcher."

Lagets tre stjärnspelare:

• Michael Cichy: En av de bästa polska hockeyspelarna. Tychys poängbäste spelare förra säsongen, Michael har en fantastisk spelförståelse och bildar en stark duo med Alex Szczechura. Han är född i USA men hans mamma är polska så han kan representera polska landslaget.

• Adam Bagiński: Han är inte från Tychy, men med 15 säsonger i klubben så kallas han för "deras". En modig spelare, som haft otur de senaste åren med allvarliga skador som stoppat honom från spel i två finaler men han kämpar alltid hårt för laget.

• Filip Komorski: Tychys bäste målgörare förra säsongen. Han gjorde fjolårets guldmål i slutspelet på övertid. Det var även hans första ligaguld.

Se hela truppen här»

Tychy…

… spelar sina matcher i Stadion Zimowy Tychy (byggdes 1968 och renoverades 2009) som rymmer 2 535 åskådare. … har vunnit ligatiteln tre gånger: 2005, 2015 och 2018.
… bildades 1971.
… har en varg som sin officiella maskot, Tysek. Djuret valdes efter 170 förslag från barn. Vargen är starkt förknippad med legenden om stadens bildande.

3 andra legendariska spelare:
• Mariusz Czerkawski
• Krzysztof Oliwa
• Henryk Gruth

KÖP BILJETT TILL KVÄLLENS MATCH HÄR»

Anna Hägglund