Ny straffseger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2013-11-02

Trots att Skellefteå var det klart bättre laget i alla tre perioder och vann skotten stort så kunde gästande namnen från Stockholm kriga åt sig en poäng. Hemmasegern kom först på straffar efter att Henrik Karlsson återigen räddat alla straffar och Jocke Lindström avgjort.

Första perioden

Perioden är bara 27 sekunder gammal när Skellefteå gör mål genom Jimmie Ericsson som samspelar med Viktor Arvidsson och styr in Arvidsson passning till 1-0. Skellefteå fortsätter att spela riktigt bra även efter målet och gästerna blir ordentligt tillbakatryckta. Bortalagets första målchans kommer efter knappt sju minuter men då är det riktigt nära när Teemu Ramstedt träffar stolpen. Hemmalaget får sedan spela periodens först powerplay, man skapar ett par chanser men får inte riktigt till spelet.

Viktor Arvidsson är riktigt pigg, åker massor av skridskor och skapar chanser men är också framme och skjuter en hel del mot mål. Men det kan man säga om fler i hemmalaget. Man spelar riktigt bra i den första perioden, skapar massor av chanser och släpper knappt in gästerna i anfallszon. Skellefteå vinner skotten i den första perioden med 18-6 vilket säger det mesta. Det är målvakten Daniel Larsson i målet som håller kvar bortalaget i matchen så här långt.

Andra perioden

Den andra perioden börjar som den första slutade med bra fart från Skellefteå och spel främst i gästernas försvarszon. Efter fyra minuter får man också spela powerplay men då är det istället gästerna som vaknar till och gör ett riktigt snyggt mål till 1-1, Mark Hurtebuise gör målet med en välplacerad backhand. Repliken från hemmalaget kommer dock omgående då Jocke Lindström gör 2-1 efter ett snabbt anfall, pucken går in via en skridsko.

Gästerna får mer och mer problem att hinna med och bestraffas då i form av utvisningar, man spelar runt bra med en man mer men får ingen utdelning i form av mål. Jimmie Ericsson blir utvisad och heligt förbannad vilket inte är helt konstigt då det absolut inte borde ha varit någon utvisning. Bortalaget lyckas dock inte alls i powerplay men inte heller Skellefteå lyckas då man får avsluta perioden med en man mer. Skotten i den andra perioden till sist 14-2 och matchbilden är fortsatt densamma.

Tredje perioden

Skellefteå skapar första chanserna efter en dryg minut genom först Lindström och sedan Emanuelsson. Man fortsätter att jaga efter fler mål men kommer inte riktigt till lika många avslut som i de två första perioderna. Gästerna skapar också ett par farligheter när man får igång anfallsspelet efter drygt sex minuter, Henrik Karlsson i målet är dock stabil i målet. Viktor Arvidsson träffar sedan ribban med ett riktigt kanonskott men målen vill inte riktigt komma.

Gästerna får ett gyllene läge att kvittera efter 11 minuter då Jimmie Ericsson åker ut och den chansen tar man då Derek Joslin gör 2-2 efter att påpassligt har klivit fram och fått pucken på bortre stolpen. Hemmalaget jagar efter att kunna återta ledningen men man får inte in pucken och gästerna lyckas stjäla poäng trots ett stort spelövertag från Skellefteå. Skottstatistiken till sist 46-17 vilket säger en hel del om hur det har sett ut.

Övertid + Straffar

Fredrik Lindgren får chansen och tar ett hårt skott omgående i övertidsperioden men Daniel Larsson räddar och håller pucken. Även gästerna har tidigt ett bra anfall men även Karlsson är med och räddar. Pontus Petterström och Jocke Lindström får också bra lägen men tiden riner bort oroande fort. Med 3:47 på klockan kommer till sist en efterlängtad utvisning då gästerna kommit undan ett flertal gånger framför allt i andra halvan av matchen. Skellefteå avslutar alltså övertidsperioden i powerplay men trots bra spel så kommer inte målet utan matchen går till straffavgörande.

I straffläggningen gör Jocke Lindström mål och Henrik Karlsson räddar alla gästernas straffar vilket ger extrapoängen till Skellefteå.