Vi vill passa på att uppmärksamma...
Publicerad: 2016-11-10

Efter ett par veckors landslagsuppehåll drar det äntligen igång med seriespel för U20 och U18. Under tiden vi väntat på nya seriematcher har två skellefteåkillar varit i Kanada och vunnit guld med svenska U17-landslaget.

VI vill passa på att gratulera Jonatan Berggren och Linus Hedman som vann, vad som i folkmun brukar kallas för inofficiella VM för U17. Sverige slog såväl USA som Kanada vit på väg fram till finalen. Väl där besegrades Kanada svart och guldet var säkrat. 

De båda Skellefteåkillarna spelde alla sex matcherna i turneringen. För Linus blev det inga poäng, men för Jonatan blev det två mål och en assist. Ett av målen betydde 1-1 i kvartsfinalen mot USA som Sverige sedermera vann med 4-3.

Vi vill även passa på att uppmärksamma ett av säsongens nyförvärv som fått en bra start på säsongen.

William Persson kom från IFK Täby till Skellefteå inför säsongen och har på sina åtta första matcher i Skellefteåtröjan gjort två mål och tre assist i J18 Elit.

I helgen väntar fem matcher, tre för U20 och två för U18, där ni återigen kommer kunna bekanta er mer med dessa unga, duktiga hockeyspelarna.

Tobias Dahlberg