Pär Mikaelsson ska hyllas
Publicerad: 2017-10-20
Wall of Fame
Det är dags för en av Skellefteå AIK:s starkaste profiler genom tiderna att ta plats bland de övriga legendarerna som föreningen haft - det är dags att hylla Pär Mikaelsson och ge honom ett plats på Wall of Fame!

Lördag 4 november, inför Skellefteå AIK:s möte med Malmö Redhawks kl 15.15, kommer Pär Mikaelsson att tackas för sina insatser i den svartgula tröjan under 16 säsonger varav 7 som kapten.

Se till att boka biljett till matchen.

Wall of Fame
Läs mer om Wall of Fame och personerna som redan tagit plats bland klubbens viktigaste spelare genom tiderna.

Urvalet till Wall of Fame
Hur ska man då bland alla dessa fantastiska spelare i klubbens historia kunna välja vilka som ska hyllas? Särskilda urvalskriterier har utarbetats. De säger bland annat att spelaren ska ha gjort minst fem säsonger i klubben, ha sina aktiva period några år bakom sig och bedömas för sina insatser när han var aktiv i Skellefteå AIK.

Man använder sig av två kvalitetskriterier: betydelse för Skellefteå AIK och kvalitet som spelare i jämförelse med övrig svensk elit. Det senare kan till viss del mätas men betydelse i klubben blir till stor del en subjektiv bedömning. Där har alltså spelarens karaktär och personlighet en avgörande betydelse. Kulturbärare och spelare med ikonstatus kommer därför säkert att figurera på väggen.

Nomineringar till Wall Of Fame görs av en referensgrupp som utses av AIK:s styrelse och som också gör det slutliga urvalet.

Anna Hägglund