Martin Sandgren lämnar Skellefteå AIK
Publicerad: 2023-02-10
Efter sju år som tränare i Skellefteå AIK:s juniorverksamhet står det nu klart att Martin Sandgren och Skellefteå AIK går skilda vägar. Vi önskar honom lycka till i framtida utmaningar!

Martin Sandgren började i Skellefteå AIK som juniorspelare och har efter spelarkarriären fortsatt i organisationen som tränare för både Skellefteås J18- och J20-lag. Men efter sju år som tränare i Skellefteå AIK har Sandgren valt att inte förlänga till kommande säsong.

– Vi har varit väldigt nöjda med Martin och hade gärna jobbat vidare med honom, men nu ville han själv prova på något annat så vi önskar honom lycka till, kommenterar sportchef Niclas Lundkvist.

Även Martin ser positivt på tiden i Skellefteå AIK men känner sig samtidigt redo för nya utmaningar.

– Jag har varit i en oerhört bra miljö, där jag fostrats både som spelare och som ledare. Jag har haft sju riktigt bra år som ledare med goda medarbetar och fantastiska ungdomar. Men nu känner jag att jag vill vidga mina vyer för att fortsätta utvecklas som tränare, kommenterar han själv.

Martin kommer att fortsätta säsongen ut, men därefter blir det Fredrik Kariander som kommer att ta över rollen som J20-tränare.

– Det känns nu spännande och inspirerande att kunna erbjuda (Fredrik) Kariander den här tjänsten, säger Niclas Lundkvist.
– Han och Joel (Rönnmark) kommer att bli ett jättebra tränarpar för J20 kommande säsong!

Fredrik Kariander har jobbat som ungdomsansvarig i Skellefteå AIK under många år, och jobbar idag som spelarutvecklare.
– Jag är väl förberedd och högmotiverad till att jobba tillsammans med juniorerna och ledarna i laget. Jag är både glad och tacksam över att få chansen att utvecklas vidare i AIK, säger Kariander.

{!A}

Skellefteå AIK Hockey