• Huvudsponsorer

ELITISHOCKEYGYMNASIET

Hej! Har ändrat lite i texten vad gäller datum och skolprogram samt ledare.

Är du intresserad av Elithockeygymnasiet i Skellefteå AIK?

Ansökan öppnar 10 september och stänger 1 december. Ansökningarna görs via swehockey.se under hockeyakademin.

Besked om antagning eller avslag från förening måste ske innan 25 januari 2017. Eleven måste i sin tur ta ställning till sina erbjudanden senast 26 januari 2017,dvs innan ansökan till gymnasieskolan skall vara inlämnad (10 februari 2017). Den elev som inte svarar innan utsatt tid har förverkat sina erbjudanden och kan inte gå på ett elitishockeygymnasium.

Du kan söka 4 olika alternativ som ej behöver sättas i rankad ordning.
Utbildningen är 400 av totalt 2500 poäng som krävs för att få en godkänd examen, där målet för utbildningen är att eleven skall få möjlighet att förena sin hockeysatsning med studier på gymnasienivå.

Vi i Skellefteå AIK kan erbjuda ett stort urval av olika gymnasieutbildningar. De program som erbjuds i Skellefteå är:
Natur, Samhällsvetenskaplig, Barn & fritid, Ekonomi, och bygg.

För att kunna berättigas plats på Hockeygymnasiet så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun. Där anger du att man önskar studera Specialidrott/Ishockey.

Om sökt program även finns i hemkommunen kommer ansökan att tas emot i andrahand. Detta innebär att de elever som har gymnasieorten som hemort kommer att ha förtur till utbildningen och elever utifrån kommer att tilldelas platser när antagningarna bland hemortseleverna är färdiga.
Mellan vissa kommuner finns samverkansavtal, i dessa fall kommer ansökan att behandlas som en förstahandsansökan.

Alla elever får ett studiestöd på 1050 kr/månad. Detta betalas ut till eleven 10 månader/år förutsätt att eleven har god närvaro. Har eleven hög icke-godkänd frånvaro så dras studiebidraget in.

Elever från annan ort har möjlighet till ett inackorderingstillägg som baseras beroende på avståndet från hemkommunen. Hemkommunen är inte skyldig att betala ut inackorderingstillägg när antagning sker som andrahandsmottagning. Inackorderingstillägget betalas ut 9 mån/år.

Vad gör vi på Hockeygymnasiet?
På hockeygymnasiet läser du Idrottsspecialisering 1 och Tränings- och tävlingslära 1 (100 p vardera) parallellt. Efter halva andra läsåret läser du Idrottsspecialisering 2, respektive Tränings- och Tävlingslära 2 (100 p vardera).

Alla grupper tränar individuell teknik på isen i form av Skridskoåkning, Puckföring, Skott, Närkamper, Passningar och mottagningar. Till detta tillkommer även taktisk träning, spelförståelse. Specifik träning för anfallare, försvarare samt målvaktsträning.Hoppas du vill vara en del i detta! Välkommen med din ansökan!                                                                                          

Vi som jobbar på hockeygymnasiet är: Andreas Karlsson, Jan Erixon, Lars Marklund, Marcus Norell, Krister Holm (MV) Martin Sandgren och Anthon Hansson (MV).