• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Säsongen över för Skellefteå AIK

29 mars 2017 23:23
Matchreferat

Det blev en tråkig sorti ur slutspelet för Skellefteå AIK efter att man tappat 1-2-ledning och fallit i förlängningen mot Frölunda HC.


En sjunde och avgörande match innehåller mycket spänning och intensitet. Det var Frölunda som tryckte på hårdast och det tog bara 2.30 innan Simon Hjalmarsson skulle stänka upp 1-0, högt bakom en något sen Ortio. En fenomenal passning av Joel Lundqvist från bakom målet levererar öppet mål för Hjalmarsson. Första perioden kommer fortsättningsvis blir en berg- och dalbana då chanser både gavs och togs av bägge lagen. Det var inte förrän Frölunda fick chans i powerplay som man etablerade tryck, men Ortio, tillsammans med övriga boxplay-specialister i Skellefteå, höll tätt resterande minuter av period ett.

Vi fick se ett nytänt Skellefteå i inledningen av andra. De smällde på, var först på puckar och skapade riktigt farliga chanser. Det var när gästerna spelar powerplay, som årets gudhjälmspristagare hittade den lilla luckan som man knappt hade hittat med förstoringsglas. Gustafsson ser ut att vara med i skottögonblicket men pucken är till synes otagbar och vi har kvittering 1-1 i matchen. Det dröjer drygt fem minuter innan nästa mål kommer och denna gång var det den slutspelshete Andreas Wingerli som hittade rätt. Efter att ha trollat bort sin markering och fått skymningshjälp av kollegan Axel Holmström, kunde pucken hitta in under Gustafssons högra arm och Skellefteå hade tagit ledningen 1-2 i matchen.

Perioden inleds hektiskt och blir till en kvitteringsjakt från Frölunda, och man hittade kvitteringen redan efter fyra minuter. Jonathan Sigalet skickade in en puck från sin backposition och tack vare Joel Lundqvists störningsmoment hittade pucken in i mål bakom en ovetande Joni Ortio. Kvitteringsjakten övergick i en ledningsmålsjakt och Skellefteå fick det svettigt att stå emot Frölundas aggressivitet, då de pressade på för ett matchvinnande mål. Det hjälper inte när Skellefte drar på sig utvisningar, men Ortio spelar stort och Skellefteå klarar av att hålla tätt perioden ut, vilket ger oss en förlängning i denna direkt avgörande match.

Förlängningen tillhörde Skellefteå och det var vassa chanser som Pontus Petterström och Pär Lindholm vaskat fram, liksom Jesper Olofsson som sköt precis över och Joakim Lindströms skott som snuddat vid stolpen. Men Frölundakeepern Johan Gustafsson stod pall och kommer gå ur striden som segrare, efter ett enkelt men effektivt anfall av Victor Olofsson och Niclas Lasu. Den sistnämnde spelade vägg med Olofsson som åkte i full fart och rundade sin back. Innan backcheckande Pär Lindholm hann dit, skickade Olofsson pucken i mål – ett praktskott i första krysset – och skickade därmed Frölunda till semifinal.