• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

HV71 ny tabelltvåa - supertrion sänkte Skellefteå

24 februari 2017 21:25
#HV71SKE

Tredje raka segern och andraplats i tabellen - HV71 slog tillbaka Skellefteå med besked på fredagskvällen. Filip Sandberg, Mattias Tedenby och Lias Andersson stod för fyra av målen i vinsten.


Toppmötet mellan HV71 och Skellefteå levde tidigt upp till förhandssnacket. Lagen klev ut piggt, satte upp ett högt anfallstempo och därifrån gällde det för publiken mest att hänga med. Henrik Hetta hade efter bara någon minut ett friläge mot Linus Söderström och när Erik Christensen kort därefter visades ut för HV satt ledningsmålet. Jesper Olofsson fick tid och utrymme centralt, vispade till och Skellefteå var i ledning - i alla fall för några sekunder.

För direkt på tekning fiskade Mattias Tedenby upp pucken av motståndarspelare och kvitterade fri med Joni Ortio. Den intensiva matchstarten höll i sig och lagen radade upp farligheter i sina böljande attacker. HV kom in i något längre anfallssekvenser och var även närmast ledningen, då Pär Arlbrandt skickligt hittade in till Oscar Sundh framför mål.

HV-dominans i andra - tre mål i mittperioden

Mittperioden gav sedan tidigt ledningsmål för HV71 - och återigen var det efter en tekning som laget slog till. Lias Andersson vispade till från tekningscirkeln och överumplade Joni Ortio till 2-1. Bortsett från det tveksamma ingripandet stod Skellefteåmålvakten för en både svettig och lysande period. HV dominerade totalt och radade upp chanser.

Trots Ortios storspel fick även hemmalaget utdelning och Filip Sandberg slog in 3-1 på retur, innan Ted Brithén bara tre sekunder före vilan serverade Simon Önerud 4-1 i powerplay. Ledningen var fullt logisk sett till mittenakten som HV tog hem skotten i med 21-5. En bit in i slutperioden slog sedan Jönköpingslagets succékedja till igen, när Lias Andersson och Sandberg spelade fram Tedenby som bombade in femman. Matchen var där avgjord och det hjälpte inte att Skellefteå och Bud Holloway reducerade kort därefter. HV71 vann med 5-2 och klättrade tack vare det upp på andra plats i SHL-tabellen.

– En jätteskön seger och kul att få hamna i poängprotokollet. Vi hade en liten dipp tidigare, men tre raka segrar är väldigt skönt, sade fyrapoängsmannen Lias Andersson till C More.

Kommande matcher:

  • HV71-Brynäs, Tis 28 feb 19:00
  • Skellefteå-Färjestad, Tis 28 feb 19:00