• Huvudsponsorer

Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Ons 22 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Fre 17 Mar (1 match)
Sön 19 Mar (1 match)
Tis 21 Mar (1 match)
Tor 23 Mar (1 match)
Lör 25 Mar (1 match)
Ons 29 Mar (1 match)
Omgång 41 fredag 3 Februari
Hemma
Skellefteå
SKE
0 - 4
Borta
Malmö
MIF

42 räddningar från Alsenfelt när mardrömssviten bröts

3 februari 2017 21:21
#SKEMIF

Oscar Alsenfelt fortsätter att briljera i Malmökassen. Ikväll nollade burväktaren Skellefteå och såg till att Malmö tog första trepoängaren mot Skellefteå sedan 2006.


Det var två formstarka lag som drabbade samman på fredagen när Skellefteå gästades av Malmö. Innan pucken ens hann släppas fick hemmafansen anledning att jubla när målvakten Joni Ortio kritade på ett nytt kontrakt på isen. Just Ortio, hade i de två tidigare mötena mot Malmö under säsongen, hållit nollan. Fredagen skulle dock komma att handla om en annan burväktare.

Efter drygt halva den första perioden bröt Nils Andersson målförbannelsen mot Skellefteå när han rakade in Rhett Rakhshanis passning fram till 1-0 till gästerna.

I den andra akten hade Skellefteå två puckar i nät, båda dömdes dock bort. Det första för spelare i målgården och det andra för en interference-utvisning innan pucken gick i mål. Istället var det Malmö som dubblade sin ledning genom Rhett Rakhshani på ett direktskott. I slutskedet av peridoen fick Jimmie Ericsson olyckligt Oscar Alsenfelts klubba i ansiktet och åkte kraftigt blödande av isen och ner i omklädningsrummet. Det resulterade i en utvisning, 2+2, för Alsenfelt.

"All heder till grabbarna"

Skellefteå, med en omplåstrad Ericsson på isen, inledde alltså den tredje perioden i numerärt överläge, först fem mot tre och sedan ett långt fem mot fyra men lyckades inte näta. Den tredje perioden handlade för det mesta om Skellefteå mot Oscar Alsenfelt. Burväktaren skulle vinna den kampen och Malmö den andra perioden med 2-0 efter två sena mål från Frederik Storm.

Alsenfelt stod totalt för 42 (!) räddningar och höll sin åttonde nolla för säsongen. 4-0-segern innebar också att Malmö bröt en dyster svit mot Skellefteå, tog första trepoängaren mot västerbottningarna sedan 21:e december 2006 och klev upp som ny sexa i tabellen.

– Skellefteå är otroligt bra, men jag tycker vi spelar riktigt bra försvarsspel. All heder till grabbarna framför som gör det enkelt för mig. Självklart är jag stolt över alla statistikkategorierna och nollan idag, men det är ny match imorgon och det gäller att ladda om, sa Malmös matchhjälte Oscar Alsenfelt i C More.

Kommande motståndare:

  • Malmö-Skellefteå lör 4 feb 18:30