• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Sjätte raka hemmasegern för Skellefteå AIK

15 oktober 2014 21:16

Serieledande Skellefteå AIK välkomnade säsongens mest favorittippade lag Växjö Lakers på onsdagskvällen. Efter en underhållande men målsnål match var det till sist Skellefteå AIK som tog hem segern efter att Patrik Zackrisson dundrat in segermålet i powerplay i slutet av den andra perioden. Växjö hade en kvitteringspuck i mål i slutminuten men målet blev bortdömt och Skellefteå tog sin sjätte raka seger på hemmaplan.


Första perioden

En minut in i den första perioden sätter Skellefteå högsta fart och skapar bra tryck mot gästande Växjös mål. Man får då också en utvisning med sig men lyckas inte få till spelet i powerplay. Istället är det omedelbart efter utvisningen som 1-0 kommer då Andrew Calof vallar in pucken i mål via Adam Pettersson som blir målskytt. Gästerna växer dock allt mer in i perioden och har några minuter då man skapar en hel del framåt när det börjar närma sig halva perioden spelad.

Sedan vänder det igen och plötsligt är det åter Skellefteå som står för puckinnehavet och skapar chanser framåt. Gästerna slarvar ett par gånger i egen zon och ger AIK gratischanser. Precis som det är på väg att skapas en bra målchans för Axel Holmström så krockar Pär Lindholm med Sebastian Erixon och blir utvisad så det blir istället Växjös första chans i powerplay. Inte heller gästerna lyckas dock skapa något vettigt i spelformen utan Skellefteå tar med sin ledning in i paus.

Andra perioden

Hemmalaget inleder perioden bra och känns som att ha tagit initiativet inledningsvis. Då kommer dock Växjö igång och precis som i den första perioden så byter lagen av varandra med perioder av bra tryck och långa anfall. Med 7:03 kommer också en rättvis kvittering för Växjö när pucken studsar fram till en helt fri Toumas Kiisikinen som drar Markus Svensson i hemmamålet och lägger in 1-1. Skellefteå får omedelbart efter målet en jättechans att kvittera men då gör Christopher Nihlstorp en jätteräddning.

Kirill Kabanov har några byten där ingenting alls funkar utan flera försök till dribblingar leder till tappade puckar men Kabanov fortsätter i alla fall kämpa och spelar fysiskt och räddar tillbaka pucken också. En tveksam utvisning drabbar Växjö och i powerplay gör Skellefteå ett snyggt ledningsmål när Patrik Zackrisson stänker upp 2-1 i bortre krysset. Gästerna får till sist avsluta perioden med en man mer på isen men Skellefteå håller undan och leder även in i den tredje perioden.

Tredje perioden

Växjö inleder med en kort sekvens i powerplay men det är AIK som skapar första målchansen när Adam Pettersson spelar fram Mikko Lehtonen till öppet mål men Lehtonen får inte träff på pucken. Efter fem minuter är det Martin Sevc som får chansen helt fri men Nihlstorp klarar. Växjö är dock också med och skapar chanser men Markus Svensson är bra med i målet och är snabb att blockera när det blir stökigt framför mål vilket räddar hemmalaget ett par gånger.

Adam Pettersson är ruskigt nära att avgöra matchen från snäv vinkel när han har nästan öppet mål men Nihlstorp är snabb i sidled och lyckas precis rädda. Hemmalaget fortsätter dock att ligga på framåt och skapar inte bara fina chanser att göra mål, man spelar också av massor av tid som Växjö skulle behöva för att jaga ikapp. Med drygt två minuter kvar av perioden plockar Växjö ut Nihlstorp och spelar sex mot fem. Med 19:14 på klockan ligger pucken i hemmamålet men målet döms bort efter att en bortaspelare åkt på Markus Svensson innan målet.

Med 27 sekunder kvar åker Adam Pettersson ut och det blir spel sex mot fyra. Växjö samlar ihop ett sista anfall men då gör Zackrisson ett strålande jobb i egen zon och blir lite dubbel matchvinnare för Skellefteå.