• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Vinst i sjätte perioden

28 mars 2012 23:55

Det var hemmalaget som inledde bäst med två snabba mål, men Skellefteå AIK kom igen. Oscar Möller och Jimmie Ericsson stod för två mål vardera i matchen som fick sitt avgörande i den 51:a förlängningsminuten.


Första perioden

Skellefteå AIK hamnade tidigt i underläge med 1-0. Det tog nämligen inte hemmalaget mer än 1.30 minuter att peta in den första pucken bakom Joacim Eriksson. Och knappa fyra minuter senare var det dags igen. AIK var helt enkelt hetare och bättre i inledningen, även om målen kom lite väl enkelt kan tyckas.

Men strax innan periodvilan fick Skellefteå AIK in en välbehövlig reducering genom Joakim Lindström efter att Lee Goren och Jimmie Ericsson jobbat fram pucken.
- Ett riktigt grismål, det är bra, kommenterade Oscar Möller målet i Canal +.

Andra perioden

Om första perioden gick till hemmalaget, så var den andra lika mycket Skellefteå AIK:s.

Reduceringen i slutminuten av första gav Skellefteå AIK mer energi för den andra perioden och man inledde betydligt bättre. Laget fick med sig en utvisning tidigt i perioden. Där blev det ingen utdelning, men strax efter att AIK blivit fulltaligt så gjorde de ett misslyckat byte. Något som Hannu Pikkarainen uppfattade och snabbt skickade upp pucken som hamnade hos en friställd Oscar Möller som utnyttjade situationen på bästa sätt.

Efter elva minuter drabbades Skellefteå AIK av en utvisning. Och med en man mindre jobbade sig Bellemare till ett friläge, där han i skottögonblicket hakades upp och straff utdömdes. Möller, som varhet i den andra perioden, tog hand om den och såg till att ge Skellefteå AIK ledningen för första gången i matchen. Men glädjen blev kortvarig, för i samma numerära underläge kom kvitteringen av hemmalaget.

Tredje perioden

Lee Goren inledde perioden med ett skott i ribban. Ett dundrande avslut som avfyrades strax innanför blålinjen.

Efter att Oscar Lindberg senare åkt ut för slashing skapade AIK ett bra tryck i Skellefteå AIK:s zon, där de vitklädda jagade utan framgång och blev allt tröttare. Och slutligen kom ledningsmålet för hemmalaget.

Men tre minuter senare såg Jimmie Ericsson till att kvittera på nytt då han stod för matchens delikatess. Han stod för en stark prestation då han soloåkte från mittlinjen genom AIK-försvaret, och satte pucken i Fasths högra kryss.

Skellefteå AIK var det bättre laget även i den tredje perioden. De tryckte på bra och visade upp ett mer fysiskt spel än tidigare.

Fjärde perioden

Hemmalaget AIK skapade ett bra läge redan i inledningen av perioden som tvingade fram en utvisning för Skellefteå AIK. Men den resulterade inte i något mål.

Men det var inte över för hemmalaget, som bl a kort därpå hade ett skott i målramen. Joakim Eriksson visar sig dock alert på AIK:s målchanser och håller tätt.

Efter sju minuter hade Skellefteå AIK en enorm press med flertalet avslut och det blev Viktor Fasths tur att bekänna färg. En stark anstormning och bra jobb som slutligen gav Skellefteå AIK ett nytt försök i numerärt överläge, men inte heller här fick man utdelning.

Jimmie Ericsson i samarbete med Bud Holloway skapade sedan ett jätteläge då Ericsson droppade till Holloway som spelade tillbaka till Ericsson som avslutade. Men inget mål denna gång.

Sedan kom en ny jättechans efter uppåkning av Anders Söderberg som framspelade John Klingberg som kom med ett bra avslut, och han fick även behålla pucken där han vred och vände på försvaret.

Hårt tryck i slutminuterna. Med två minuter kvar så fick AIK en möjlighet, men Eriksson var bra med och räddade. Med endast 32 sekunder kvar så drabbas Skellefteå AIK av en utvisning för puck out.

Femte perioden

Melker Karlsson jobbade hårt och dödade mycket tid i inledningen av perioden. Och AIK fick ingen utdelning i det numerära överläget.

Efter 2.45 så skapade Joakim Lindström ett jätteläge efter att han utmanat och fintat sig förbi AIK-försvaret. Lindström var mycket nära ett avgörande men AIK:s målvakt var bra med på avslutet.

Även om Skellefteå AIK hade ett visst övertag så var AIK långt ifrån ofarliga. De hade bland annat ett läge i tre mot två, med näst intill öppet mål på bortre stolpen. Men avslutet gick utanför.

I slutet blev det en rätt svängig historia. Lägena avlöste varandra åt båda håll, med knapp fördel till hemmalaget i det här läget. Men Skellefteå AIK var totalt sett bättre under perioden.

Sjätte perioden

Skellefteå AIK hade ett jätteläge efter sju minuter, och i samma sekvens får Erik Forssell en hög klubba i ansiktet. Vilket resulterade i en fyraminutersutvisning för AIK. Men efter att Skellefteå AIK tappat pucken vid offensiva blå så drog man på sig en utvisning, och det blev spel fyra mot fyra.

När Skellefteå AIK åter blev övertaliga passade man på att ta sin time out, och när man ställde upp för powerplay igen så träffar först Bud Holloway målramen innan Jimmie Ericsson kort därpå trycker in vinstpucken. Med tiden 10.49 i sjätte perioden.