• Huvudsponsorer

Inför match: Bert Robertsson

29 mars 2012 16:14

Dags att ladda om för en ny hemmamatch i semifinalen. Skellefteå AIK möter AIK fredag kl 19.00. Välkomna!


Skellefteå AIK hade en lite olycklig start nere på Hovet igår, men innan det var dags för pausvila så hade laget reducerat.

– De gjorde 2-0 tidigt, men jag tycker att vi har bra energi från start och skapar totalt sett fler chanser än AIK, kommenterar assisterande tränaren Bert Robertsson starten och fortsätter:

– Att vi sedan fick in 2-1-målet innan paus var skönt och viktigt och gav oss extra energi inför andra.

Robertsson är totalt sett väldigt nöjd med laginsatsen matchen igenom.

– Vi gjorde en riktigt bra match från start till slut, vi såg starka ut matchen igenom. Vi sköt mycket och släppte inte till så många avslut. Summeringsvis tycker jag att vi vinner rättvist.

Efter tre spelade perioder var ställningen 4-4, och matchen togs till en förlängning som fortsatte i 51 minuter. Det blev nästan två matcher till priset av en, men priset för spelarna var dubbelt. Det är jobbigt mentalt och fysiskt.

– Det handlar om att fokusera och att ladda med kolhydrater, förklarar Robertsson.

– I grund och botten är vi vältränade, och det gjorde att vi lyckades hålla uppe vårt spel matchen igenom lite bättre än AIK.

Igår gällde det därmed att förbereda kroppen för en ny match på bästa sätt.

– Det gäller att ladda om. Vi vet att vi möter ett bra lag samtidigt som vi vet att vi har ett bra lag. Vi har några små detaljer att slipa på men främst gäller det att komma fysiskt förberedda med samma inställning som senast.

Skellefteå AIK har inte drabbats av några nya skador, så det är därmed bara Rasmus Edström som inte är tillgänglig för spel i semifinal 3.