• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Säker seger för Skellefteå

30 mars 2012 21:39

Efter att ha vänt och vunnit maratonmatchen senast var det svårt att förutse hur trötta spelarna egentligen skulle vara inför kvällens match. Inte särskilt skulle det visa sig, Skellefteå åkte ifrån gästerna i hela matchen och vann till sist rättvist med 5-1. Lee Goren fick göra sina första mål och hann fullborda ett hattrick. Noterbart annars att det var fjärde kedjan som var kanske allra piggast i första halvan av matchen och som också tog tag i tillställningen med Melker Karlssons 1-0 mitt i den andra perioden.


Första perioden

Efter en dryg minut kommer matchens första chans och det är gästerna som fångar upp en retur som Joacim Eriksson i hemmamålet räddar bra. Ett par minuter senare kommer Skellefteå igång på allvar med flera byten i rad med bra tryck mot Viktor Fasth i gästernas mål. Friläge sedan när Jimmie Ericsson stjäl pucken och sånär kan ge Skellefteå ledningen. Efter åtta minuter kommer dessutom en chans att spela fem mot tre i en och en halv minut för Skellefteå men man lyckas inte utnyttja det läget.

Oscar Möller ser pigg ut och skapar farligheter så fort han är på isen. Även Christian Söderström som har haft massvis av lägen i den här matchserien redan skapar ett nytt kanonläge men Fasth i målet räddar. Pierre-Edoaurd Bellemare åker på en ful bentackling från Kent McDonell efter knappt 17 minuter, tyvärr utan domaråtgärd. Skellefteå gör sammantaget en riktigt bra första period och kntrollerar spelet fullständigt, det som saknas är mål.

Andra perioden

Skellefteå skapar omgående en målchans och får med sig en utvisning, hemmalaget får dock inte alls till det i powerplay den här gången heller. Efter utvisningen kommer man inte heller igång riktigt utan kommer fel i flera uppspel efter varandra vilket resulterar i icing ett par gånger. Bra chans för Lee Goren efter knappt åtta minuter men Fasth är fortsatt tät, ännu en räddning från honom strax därefter när Fredrik Lindgren skjuter. Med halva matchen spelad känns det som att det är Skellefteås match men utdelningen saknas.

Efter 11:37 kommer dock till sist 1-0 när Melker Karlsson styr in ett backhandskott från Martin Lundberg. Sen är Oscar Möller igång igen, fortsatt den piggaste spelaren på isen, dubbelchans mot Viktor Fasth som fortsatt är banans bäste. Med 18:10 på klockan kommer första riktigt bra målchansen för bortalaget och Joacim Eriksson tvingas till en riktigt bra räddning. En halvminut senare åker Fredrik Lindgren ut för en solklar tripping och Skellefteå får avsluta perioden i boxplay. Bra chans för Kent McDonell i periodens sista minut men i bytet därefter fälls en fri Jimmie Ericsson och Skellefteå får straff. En straff som Oscar Möller sätter klockrent till 2-0.

Tredje perioden

Skellefteå inleder i boxplay och man hinner bara precis bli fem man så åker John Klingberg ut för en tripping. Fem sekunder senare är det dock Patrik Blomdahls tur och det blir spel fyra mot fyra. Vilket sedan blir fyra mot tre för hemmalaget efter 2+2 på Stefan Johansson efter en hög klubba. En chans Skellefteå tar när Lee Goren gör 3-0 snyggt framspelad av Jocke Lindström. Med nytt spel fem mot tre efter ny bortautvisning så upprepar sig historian, den här gången är det Bud Holloway som ger Goren öppet mål och 4-0.

Patrik Blomdahl åker på en solklar 2+2 utvisning när han fäller och sedan lägger sig över Lindström, obegripligt åker också Goren på två minuter för att han försöker dra bort Blomdahl från Lindström. I bxplay kontrar sedan gästerna och gör 4-1 trots hård uppvaktning, slarvigt av Jimmie Ericsson som tappar pucken på egen blå. Med drygt fyra minuter kvar plockar gästerna målvakten Markus Svensson som ersatt Fasth och chansar i sex mot fem. Med 17:02 på klockan ligger pucken i hemmamålet, domarna ringer och med både sparkrörelse och offside i målgården döms målet bort. I tomt mål fullbordar sedan Lee Goren sitt hattrick och Skellefteå vinner.