• Huvudsponsorer

Inför match: Stefan Klockare

2 april 2012 16:48


I söndagens bortamatch mot AIK så hamnade Skellefteå AIK i tidigt underläge med 2-0 och det såg heller inte så lovande ut spelmässigt för det tillresta AIK-laget kunde assisterande tränaren Stefan Klockare konstatera i sin analys.

– Vi började inte lika bra som i förra bortamatchen på Hovet, då vi var bra med i alla sex perioderna. Så vi var inte alls nöjda med den första perioden och kunde vara glada att vi bara låg under med 2-1.

Skellefteå AIK jobbade sig sedan in i matchen igen, men Klockare kunde summera ett rättvist resultat till hemmalaget.

– Vi var desto bättre med i andra perioden och lyckades få till 3-3, och även den tredje perioden inledde vi bra men sedan vaskar de fram några målchanser. De lyckas sedan sätta press på oss under resten av perioden och vinner rättvist tycker jag.

Det är nu dags för semifinal fem och det är som tidigare totalt ovisst om utgången av matchen. Det är jämt så det förslår och Klockare kan bara instämma.

– Det är så lite som skiljer lagen åt som är kvar nu så det gäller att göra detaljerna noggrant. Det är såna saker som gör att man i slutänden har marginalerna på sin sida. Så det gäller att göra sitt i arbetsinsatsen.

Skellefteå AIK har hemmafördel i denna matchserie, och då hoppas laget såklart på sin sjätte pjäs.

– Att vi nu har hemmamatch känns också som en viktig ingrediens, säger Klockare.

– Stämningen senast i arenan var fantastisk, att vi får med oss vår sjätte utespelare är riktigt viktigt.

Förutom Rasmus Edström (långtidsskada) så har Hannu Pikkarainen saknats i laguppställningen de senaste matcherna.

– På skadesidan ser det lovande ut, och vi får se efter morgondagens värmning om Hannu kan vara tillbaka. I övrigt är alla redo för match.