• Huvudsponsorer

Inför match: Stefan Klockare

9 april 2012 15:42

Skellefteå AIK möter Brynäs i SM-final! Första nedsläpp är tisdag kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena.


Skellefteå AIK spelade en spännande semifinal mot AIK, och framförallt i Skellefteå Kraft Arena bjöds publiken på många mål.

– Vi har haft ett bra anfall och gjort många mål, kommenterar Stefan Klockare.

– Att vi sedan haft hemmafördel har varit en viktig faktor. Det var en härlig matchserie med bra hemmastöd och även fest på bortaplan.

Semifinalen fick som bekant sitt avgörande i sista matchen, något som Klockare säger inte påverkade laget utan man förlitade sig på sitt spel.

– Vi är ett bra lag och spelade bra hela vägen. Att det sedan kom till en sista match var något vi kunde se fram emot utan någon press eller nervositet, då vi fick spela framför vår hemmapublik och vi kände ett stort förtroende till vårt egna spel.

Och nu väntar final mot Brynäs. I grundserien har det varit jämnt och målsnålt, där Brynäs vunnit en match mer. Skellefteå AIK har även fortsatt hemmaplansfördel, något som kan visa sig avgörande i tighta matcher förklarar Klockare.

– Det här känns ju riktigt skoj, tvåan i serien möter trean. Brynäs har tagit några fler poäng då vi mötts under grundserien men det har varit jämna och täta matcher. Nu är det andra förutsättningar och vi har hemmaplansfördel, och här vet vi att vi är starka.

Efter grundseriens fem möten så känner lagen varandra rätt bra, därför läggs mer energi till det egna.

– Nu är det inga hemligheter mellan lagen, vi har bra koll på varandra i det här läget. Vi kommer att fokusera på vårt, och titta på detaljer i det egna spelet, säger Klockare.

När säsongen går in i sitt slutskede så kan Klockare meddela att truppen fått ett par tillskott.

– Nu är alla tillgängliga, även Rasmus (Edström). Vi har dessutom fått hem Adam Pettersson som varit utlånad till Sundsvall.