• Huvudsponsorer

Fre 24 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Fre 17 Mar  (1 match)
Sön 19 Mar  (1 match)
Tis 21 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Ons 29 Mar  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)

Intervju med nya J20-tränaren: "Andas hockey"

8 juni 2017 15:54
Ungdom

Gamle trotjänaren Peter Lundmark är tillbaka i svart och gult - den här gången som tränare för vårt J20-lag. "Det ska bli väldigt spännande att komma in i den här organisationen igen", säger han på plats i Skellefteå Kraft Arena.


Du har nästan 200 matcher i svartgula tröjan, under 80-talet, nu är du här som tränare. Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns fantastiskt roligt! Det ska bli väldigt spännande att komma in i den här organisationen igen och kugga i med de andra tränarna. Det ska bli jätteskoj.

Vad är det som gör hockeyn så speciell här i Skellefteå?

– Det är ju en enorm hockeykultur här. Staden andas hockey och det är fantastiskt kul. Sedan att vi kan flytta hit med hela familjen och jag kan jobba med det jag brinner för gör ju inte saken sämre direkt.

Nu ska du leda J20 med Lasse Marklund, som du spelat med flera säsonger. Hur ska det bli att få jobba tillsammas igen?

– Det ska bli jättekul, helt klart. Vi följdes ju hela vägen från gymnasiet så det ser jag verkligen fram emot.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med på tränarbänken?

– Jag har ju själv alltid haft en jäkla vilja och noggrannhet i det jag har gjort som spelare. Nu har man ju större förutsättningar då det har kommit andra sätt att träna. Man är mycket noggrannare med alla individer man jobbar mycket mer med feedback än man gjorde förr. Idag får du ju fler chanser i princip. Jag menar, alla spelare som är här i hockeygymnasiet är ju handplockade så det blir ju lite av en annan sak. Allt är annorlunda nu. Förr var det mer de från trakten som kom in, nu tar man ju in spelare utifrån också. Sedan är det ju givetvis framgången man haft som i sin tur lockat ännu fler spelare.

Juniorsatsningen har ju blivit allt större inom svensk hockey, hur viktigt anser du det är att ha en bra talangutveckling?

– Det är jätteviktigt. Alla klubbar kommer ju bli tvingade till det förr eller senare, för trots de här pengarna de får in från TV varje år så tror jag inte det är hållbart i längden med någon annan typ av satsning. Du måste få och framför allt våga släppa fram dina egna spelare. Jag tycker att som det är nu och har varit de senaste åren, framför allt för de här lindansargängen, så är det ju svårt för dem att våga släppa fram sina yngre. Jag tycker det borde finnas möjligheter för dem att göra det då många har jättebra ungdomsverksamhet. Här i Skellefteå jobbar ju alla stenhårt så det ska det bli jäkligt kul att få bli en del av.