• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Intervju med nya J20-tränaren: "Andas hockey"

8 juni 2017 15:54
Ungdom

Gamle trotjänaren Peter Lundmark är tillbaka i svart och gult - den här gången som tränare för vårt J20-lag. "Det ska bli väldigt spännande att komma in i den här organisationen igen", säger han på plats i Skellefteå Kraft Arena.


Du har nästan 200 matcher i svartgula tröjan, under 80-talet, nu är du här som tränare. Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns fantastiskt roligt! Det ska bli väldigt spännande att komma in i den här organisationen igen och kugga i med de andra tränarna. Det ska bli jätteskoj.

Vad är det som gör hockeyn så speciell här i Skellefteå?

– Det är ju en enorm hockeykultur här. Staden andas hockey och det är fantastiskt kul. Sedan att vi kan flytta hit med hela familjen och jag kan jobba med det jag brinner för gör ju inte saken sämre direkt.

Nu ska du leda J20 med Lasse Marklund, som du spelat med flera säsonger. Hur ska det bli att få jobba tillsammas igen?

– Det ska bli jättekul, helt klart. Vi följdes ju hela vägen från gymnasiet så det ser jag verkligen fram emot.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med på tränarbänken?

– Jag har ju själv alltid haft en jäkla vilja och noggrannhet i det jag har gjort som spelare. Nu har man ju större förutsättningar då det har kommit andra sätt att träna. Man är mycket noggrannare med alla individer man jobbar mycket mer med feedback än man gjorde förr. Idag får du ju fler chanser i princip. Jag menar, alla spelare som är här i hockeygymnasiet är ju handplockade så det blir ju lite av en annan sak. Allt är annorlunda nu. Förr var det mer de från trakten som kom in, nu tar man ju in spelare utifrån också. Sedan är det ju givetvis framgången man haft som i sin tur lockat ännu fler spelare.

Juniorsatsningen har ju blivit allt större inom svensk hockey, hur viktigt anser du det är att ha en bra talangutveckling?

– Det är jätteviktigt. Alla klubbar kommer ju bli tvingade till det förr eller senare, för trots de här pengarna de får in från TV varje år så tror jag inte det är hållbart i längden med någon annan typ av satsning. Du måste få och framför allt våga släppa fram dina egna spelare. Jag tycker att som det är nu och har varit de senaste åren, framför allt för de här lindansargängen, så är det ju svårt för dem att våga släppa fram sina yngre. Jag tycker det borde finnas möjligheter för dem att göra det då många har jättebra ungdomsverksamhet. Här i Skellefteå jobbar ju alla stenhårt så det ska det bli jäkligt kul att få bli en del av.