• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Tillsammans mot det omöjliga!

15 april 2012 22:49

Inget lag har hittills vänt ett 0-3 underläge. Skellefteå åkte till Gävle där hemmalaget kunde säkra SM-guldet. Men Skellefteå AIK lyckades sätta dit avgörandet i förlängningen. Nu fortsätter resan mot det omöjliga på tisdag.


Förändringarna inför dagens match var att Anders Söderberg klev in istället för Fredrik Hynning i tredjekedjan och Adam Petterson fick göra slutspelsdebut som extraforward. Lee Goren och Johan Forsberg saknades sedan tidigare.

Första perioden.
Skellefteå får ingen bra start då Bellemare drar på sig en utvisning efter en tripping. Söderström tar en onödig utvisning i spel med en man mindre när han sätter press i boxplay. I det korta 5-3 spelet gör Brynäs poängkung Jakob Silverberg 1-0. Lite turligt när den ser ut att gå mellan benen både på täckande Forssell och Jocke Eriksson i målet. Absolut inte den start Skellefteå behövde. Ekholm i Brynäs åker ut och Skellefteå får spela med en man mer. Men man fortsätter att ha problem med att få trafik framför Svedberg i sitt fruktade powerplay. Men det är Skellefteå som får nästa målet och ett fantastiskt fint sådant. Jocke Lindström lägger en riktig macka till Jimmie över hela banan. Jimmie hittar Erik Forssell helt ren framför mål som sätter dit den. Brynäs trycker på mer efter detta. Bellemare hamnar i gruff med Granström och åker på en utvisning. Brynäs får spela sitt andra powerplay och där gör man också 2-1 efter en målvaktstavla av Eriksson. Det är Silverberg igen ur samma position som tidigare. Pucken slinker mellan arm och kropp på Eriksson.

Brynäs i ledning med 2-1 alltså efter första.

Andra perioden.
Skellefteå börjar andra med bra press mot Brynäskassen. Bud Holloway gör en fin uppåkning och kastar in den framför mål där den tar på Bellemare och går fram till Söderberg som sätter dit kvitteringen. Flera farliga Brynäschanser men Jocke som kommit upp i spelet står i vägen. En böljande period där Jocke Lindström får ett friläge och sätter den iskallt mellan benen på Svedberg i periodens sista minut.

2-3 Skellefteå AIK inför tredje.

Tredje perioden.
Brynäs försökte trycka på hårt i inledningen och Alm drar på sig en onödig utvisning. Det är nära att en styrning går in för Brynäs i det numerära överläget men den studsar turligt utanför. Men Brynäs gör 3-3 efter ett backskott som återigen verkar gå mellan armen och kroppen på Joacim Eriksson. Skellefteå får spela powerplay när Oscar Lindberg blir trippad. Ingen utdelning i då heller och problemet med trafik framför mål är stort. Brynäs håller största delen av trycket i den trdje perioden men Emanuelsson gör en fin uppåkning och träffar ribban i en kontring. Chanser åt båda hållen men det blir inget fler mål. Det blir förlängning.

Fjärde perioden.
Skellefteå trycker på direkt men Brynäs kontrar och får en straff som självklart Silverberg tar men den tar i stolpen. Fler Brynäschanser och Gävlelaget men pucken går inte in. Istället får Skellefteå powerplay men lyckas inte utnyttja det. Till slut är det Skellefteå som gör det avgörande målet när Melker Karlsson serverar Oscar Lindberg.

Skellefteå vinner sin första finalmatch och nu väntar ny match i Skellefteå Kraft Arena på Tisdag. Kom och fyll arenan. Ingen har någonsin vänt en matchserie 0-3 till 4-3. Resan fortsätter på Tisdag.

Tillsammans mot det omöjliga! Tillsammans mot guld!