• Huvudsponsorer

Inför match: Stefan Klockare

16 april 2012 16:40

Efter söndagens vinst för Skellefteå AIK på bortaplan så står det nu 1-3 i matcher, då Brynäs för tredje gången i finalserien gästar Skellefteå Kraft Arena under tisdagskvällen.


Efter en lite snöplig lördagsförlust så lyckades Skellefteå AIK hålla fokus uppe och ta en vinst på bortaplan. AIK har visat upp ett bra spel under större delen av finalserien, även om de inte alltid fått utdelning.

– Vi gjorde en bra match återigen, kommenterar assisterande tränaren Stefan Klockare lagets insats.

– Frånsett första finalmatchen, då vi gick mycket på ”rus” och gick bort oss, så har vi i de tre senaste mötena med Brynäs varit stabila. Vi har kommit upp med ett bra spel och det känns bra.

Enligt Klockare så är det viktigt att hans mannar håller fokus på en match åt gången.

– Vi fokuserar match för match, och i varje match har vi 50% chans att vinna. Hade det varit ett lotteri så vore det ganska bra odds, och nu kan vi dessutom påverka utgången. Det är farligt att kika på att vi måste vinna tre matcher till. Det är enklare att hantera en match i taget.

Skellefteå AIK har saknat Lee Goren i de senaste tre matcherna. Under måndagseftermiddagen var hans vara eller icke vara till idag inte klart, men Klockare låter ändå hoppfull.

– Lee tränade hela träningen idag, så det ser bra ut för honom.

Skellefteå Kraft Arena var kokande het i lördags, något som Klockare hoppas kunna upprepas för att ge spelarna den extra kicken.

– Det är skönt att spela i en fullsatt arena och det håller adrenalinet uppe hos spelarna.