• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Seger i måstematchen för Skellefteå

17 april 2012 21:46

Skellefteå grep det sista halmstrået och vann senast borta mot Brynäs men förutsättningarna är fortsatt att man måste vinna alla de matcher som är kvar. Måstematch varje match alltså och den andra klarade man även den efter att Oscar Möller dundrat in segermålet i den tredje perioden. Brynäs vilade succémålvakten Niklas Svedberg och Johan Holmqvist i målet gjorde en hyfsad match men det räckte som sagt inte utan finalserien går vidare på torsdag.


Första perioden

En bra inbtrytning framför mål från Erik Forsell ger Skellefteå en bra chans direkt, Johan Holmqvist som gör sin första match i finalserien kan dock rädda. I ett tidigt powerplay skapar sedan Brynäs sina första chanser, även om ett bra boxplay från AIK håller bort det mesta. Nästan omgående får också hemmalaget spela powerplay och man skapar också ett jätteläge för Pierre-Edouard Bellmare men även Brynäs gör det bra i boxplay och håller undan i övrigt. Skellefteå är det hetare laget i första halvan av perioden, Brynäs har överhuvudtaget inga skott på mål.

En fantastisk dragning från Bud Holloway följs av en passning bakom ryggen som sånär ger Oscar Möller öppet mål. I efterföljande spel i powerplay gör sedan Holloway det själv när han dundrar in 1-0 från blå bakom en chanslös Holmqvist. Brynäs kommer i alla fall igång en aning i slutet av perioden och får bland annat en jättechans via Niklas Andersén som är nära men missar. Den sista minuten får också gästerna spela powerplay, men AIK håller undan utan problem och har faktiskt en till puck i mål i samband med periodens slut men signalen hade tydligt hunnit ljuda i samband med avslutet.

Andra perioden

Brynäs inleder i powerplay men Jimmie Ericsson sticker mellan med en kontring som faktiskt är rätt nära. Efter fem minuters spel får sedan Anders Söderberg ett friläge ända från offensiv blå men Holmqvist i målet är följsam och räddar riktigt bra. Med 6:21 spelat kvitterar Brynäs till 1-1 efter att ett höstlöv från Ryan Gunderson studsat på ett ben och helt ställt Joacim Eriksson. Efter 9:04 smäller det igen när Calle Järnkrok stjäl pucken från John Klingberg och spelar fram Jacob Silfverberg som kan göra 1-2.

Skellefteå får spela powerplay och skapar omgående tryck mot Holmqvist och det är ruskigt nära att Petter Emanuelsson kan sätta dit den. Bra tryck sedan också från förstauppställningen med Holloway och Lindström i spetsen. Skellefteå fortsätter också att vara det mer spelande laget på isen och skapar mer och efter 18:42 ger det utdelning. Bud Holloway är inblandad den här gången också när han spelar fram Tomas Skogs som får stänka in 2-2. Rättvist sett till matchen och viktigt för Skellefteå naturligtvis.

Tredje perioden

Skellefteå fortsätter att satsa framåt i den tredje perioden och har fortsatt det mesta av spelet. Ett antal situationer där Brynäs kunde ha drabbats av en utvisning följer men det är först när gästerna är sex man på isen efter fyra minuter som den kommer. Bästa läget i spelformen får Petter Emanuelsson som i princip har öppet mål men skjuter utanför. Precis som i första perioden har gästerna nära mitt i perioden inte ett enda skott på mål men resultatmässigt fortsätter man att hänga i.

Johan Larsson får en bra kontringschans för Brynäs men missar och åker på Joacim Eriksson, solklar utvisning men Johan Alm som lite försiktigt markerar mot Larsson åker tyvärr också ut. Med drygt sex minuter kvar åker Petter Granberg igenom snyggt, avslutar och på returen kan Oscar Möller stänka in 3-2. Med 17:05 på klockan är Jocke Lindström nära att sätta spiken i kistan efter en snabb spelvändning men skottet träffar ribban. Med två minuter kvar lämnar Holmqvist målet och Brynäs jagar kvittering. Ett antal utvisningar förändrar förutsättningarna fram och tillbaka men Skellefteå klarar att hålla ledningen och vinner.