• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Krister Holm: "Ge oss in där det är obekvämt"

12 november 2012 16:05

Drygt en tredjedel av grundserien är nu spelad, och det har sett positivt ut så här långt för både Skellefteå AIK och Luleå Hockey. Inför morgonkvällens match parkerar AIK på en tredjeplats i tabellen, endast en poäng efter Luleå.


Skellefteå AIK har som sagt gjort en klart godkänd start på säsongen, något även målvaktstränaren Krister Holm känner sig nöjd med, men han ser ändå saker att förbättra.

– Vi ligger bra till, sett utifrån några tuffa skador så tycker jag att vi gjort en bra höst. Vi har gjort mycket mål och släppt in lite mål, bra till i hemmatabellen. Och vi har haft ett stabilt målvaktspar i Jocke (Eriksson) och Markus (Svensson). Det vi måste jobba på är bortaspelet, tillsammans med att vi måste minska antalet utvisningar. Då tror jag att det kommer att gå jättebra.

I senaste matchen, hemma mot HV71, så vann AIK med hela 7-3.

– Det var en härlig kväll, med islossning i andra perioden när vi låg under med 2-1. Sju mål på HV tror jag inte händer så ofta, säger Holm nöjt.

Oscar Möller gjorde tre mål i den matchen, men fick i fredags genomgå en operation för ett skadat ledband i foten, och kommer att vara borta i tre månader.

– Det är ju jättesurt, men samtidigt är Pierre (Bellemare) och Foppa (Johan Forsberg) på väg in. PG (Petter Granberg) och Klingan (John Klingberg) är väl en bit bort, men närmar sig ändå.

Sedan senaste matchen, med landslagsuppehåll i Elitserien, så har det varit hårdträning för AIK. Men även chans till återhämtning för att ladda batterierna.

– Vi tränade bara tre dagar förra veckan, men då valde vi att köra på rejält. Vi hann träna hårt och vi hann även vila, det var en bra vecka. Både hårt och intensivt på is, och hårt och intensivt med styrka och kondition. Vi fick till en bra balans så det kändes som att killarna, när de kom tillbaka igår, var på gott humör och tycker att hockey är roligt igen, fått upp suget. Laddade för fortsättningen.

Idag möter de Luleå, ett svårspelat lag som släpper in väldigt lite mål. Minst i hela Elitserien (26 st). Holm hoppas att kunna utmana Luleå mer framför mål.

– Luleå spelar likadant varje dag, och gör det fantastiskt bra. De spelar extremt disciplinerat, jobbar hårt och är farliga i sina omställningar tycker jag. Det är svårt att få till klara chanser på dem. De vill gärna styra ut allting så att spelet hamnar ut vid sargen, i hörnen. Så för oss gäller det att utmana och ta oss in, att vi söker upp de heta ytorna och inte söker lugnet där ute för då kommer vi inte att skapa någonting. Vi måste ge oss in där det är obekvämt.

Som vanligt då Luleå gästar Skellefteå Kraft Arena så ser det ut att bli fulla läktare. Och det förklarar Holm att det ger en extra sporre till laget.

– För oss är det jätteroligt, det tycker jag mig se redan innan och det snäppar upp energin 10 procent. Vi laddar för derbyt och fullsatt på läktarna.