• Huvudsponsorer

Lör 22 Okt (1 match)
Mån 24 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Fre 11 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Sön 11 Dec (1 match)
Ons 21 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)

Final 1: Hans Wallson

14 april 2014 15:40

Skellefteå AIK har åter kvalificerat sig till SM-final efter att ha slagit ut HV71 och Linköping. Nu ställs laget emot Färjestad BK. Det lär bli en tuff drabbning, och då behövs publikens stöd!


Efter att Skellefteå AIK gick segrande ur semifinalen mot Linköping fick laget lite ledig, men har även tränat på som vanligt för att komma väl förberedda till finalserien.

– Vi har utnyttjat tiden inför finalen på bästa sätt och känner oss redo att släppa pucken, meddelar tränaren Hans Wallson.
Och nu är det finaldags. Skellefteå AIK har tagit sig till fjärde raka SM-finalen, men är ännu inte nöjda förklarar Wallson.

– Det är fantastiskt att vara här. Det händer mycket under slutspelet och det är få förunnat att vara här. Vi är stolta och känner glädje, men vi är inte nöjda. Finalen kommer att innebära extra tryck, det är intensivt. Men det är det här alla lag krigar om – att få vara med då det ska avgöras!

I fredags blev det klart att det blir Färjestad som står för motståndet. Laget som stadigt klättrat i tabellen under säsongen för att slutligen knipa femteplatsen. Skellefteå AIK har vunnit två av seriematcherna under ordinarie matchtid, övriga fick sitt avgörande på övertid. Det vittnar om att det blir en tuff matchserie.

– De har hittat sin väg till finalen, och det är ett bra hockeylag som vi kommer att ställas mot, kommenterar Wallson.

Det har hittills under slutspelet bjudits en fantastisk stämning i Skellefteå Kraft Arena. Något som är en viktig ingrediens i ett framgångsrikt slutspel menar Wallson.

– Vi hoppas på samma härliga stämning på läktarna. North Power har gjort ett jättejobb så här långt, och verkligen jobbat och lyft oss.