• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Skellefteåseger i första kvartsfinalen

10 mars 2012 17:44

I den första kvartsfinalen mellan Skellefteå AIK och Modo var det till sist Skellefteå som vann matchen med 3-2. Mest minnesvärt från matchen var det första målet signerat Bud Holloway som var ruskigt snyggt. Noterbart också en incident i den andra perioden där Modos Nicklas Danielsson sänkte Pierre-Edouard Bellmare med en armbåge utanför själva spelet. Det självklara matchstraffet kom aldrig och Danielsson tilläts spela vidare, något som lär bli omdiskuterat.


Första perioden

Skellefteå skapar de första chanserna i matchen men efter ett par minuter lyckas gästande Modo etablera tryck i anfallszon efter bra fysiskt spel. I och med detta får man också en utvisning med sig när Johan Alm åker ut för fördröjande av spelet. I powerplay skapas inte mycket men omedelbart därefter kommer några bortalägen. Jocke Lindström dribblar och skjuter och pucken är nära att gåp in under armen på Mikael Tellqvist i gästernas mål.

Lite stök efter avblåsning ger dubbelutvisning och en rätt tydlig markering från Lee Goren gentenmot Morten Madsen som inte vill diksutera saken vidare med Goren. Melker Karlsson blir fasthållen och då får Skellefteå för första gången i matchen spela powerplay. Då kommer också 1-0, målet är otroligt snyggt, pucken går som på ett snöre från Lindström, till Möller och till sist till Holloway som gör målet. Skotten i första perioden 11-5 och en bra period av AIK som håller undan trots ett hårt kämpande bortalag.

Andra perioden

Bra tryck från Skellefteå och farligt avslut från Goren redan i andra periodens första minut. Pressen fortsätter och John Klingberg gör bort sin bevakning och tar ett farligt avslut efter 2:26. Modo får med sig en tveksam utvisning strax därefter och skapar inledningsvis en riktigt bra chans i powerplay men Skellefteå håller undan. Tillbaka i fem mot fem tar AIK tillbaka kommandot men efter drygt åtta minuter kommer nästa utvsining och nästa bra chans för Modo. Rob Schremp hittar Dick Axelsson med en perfekt passning och Axelsson gör 1-1 högt bakom Joacim Eriksson.

Jätteläge för AIK genom Holloway omedelbart efter målet men Tellqvist klarar, bytet därefter träffar Hannu Pikkarainen stolpen. Och ett par minuter senare kommer också repliken från Skellefteå. Jimmie Ericsson tar skott på passning från Goren och gör sedan 2-1 på egen retur. I powerplay träffar sedan Holloway stolpen stenhårt och i momentet därefter fångar Pierre-Edouard Bellemare upp en retur och gör 3-1. Oscar Möller blir frispelad, neddragen och straff utdöms. Jocke Lindström tar straffen men Tellqvist räddar.

Utanför spelet sänker Nicklas Danielsson Bellemare fullständigt med en armbåge, solklart matchstraff men det blir bara två minuter, obegripligt. I periodens sista minut har Skellefteå sex man på isen och Modo får avsluta i spel fem mot fyra.

Tredje perioden

Modo inleder den tredje perioden i powerplay efter den sena utvisningen för AIK. Skellefteå håller dock undan bra i boxplay och skapar också en bra chans framåt i utvisningens sluskede. Bra chanser sedan för AIK genom först Jocke Lindström och sedan Lee Goren. Fortsatt bra spel också för Skellefteå som står för majoriteten av den offesiva spelet i första halvan av den tredje perioden. Det är dock Modo som skapar nästa riktigt bra målchans när Danielsson träffar ribban. Nästa chans får Holloway som är riktigt nära även han.

Periodens bästa chans så lånt efter 12:43 när Bellemare soloåker genom hela gästernas försvar och sånär får i pucken mellan benen på Tellqvist. Med fem minuter kvar av perioden reducerar Modo, Lee Goren vänder upp framför egent mål och tappar pucken. Skott från Modo och på returen gör Dick Axelsson sitt och Modos andra mål i matchen. Dessförinnan har kvällens inte helt lyckade domarpar hunnit med att helt missa en solklar hög klubba i ansiktet på en blödande Christian Söderström. Med en minut kvar tar Modo ut Tellqvist och jagar kvittering men Skellefteå håller undan och vinner.