• Huvudsponsorer

Juniorlagens tränarstab klar

1 juni 2017 15:31
Ungdom

Skellefteå AIK:s junioransvarige Lasse Marklund har fått klart med två kontraktsförlängningar på tränarsidan för juniorlagen, och kan dessutom presentera ett nytt namn i tränartrojkan för U20.


Det är U18-tränaren Martin Sandgren och U16-tränaren Mats Lundmark som valt att förlänga kontraktet med Skellefteå AIK för de kommande tre säsongerna.

– Martin kommer till jobbet varje dag, är rejäl och en driven människa. Han tar stort ansvar och brinner för klubben, säger Lasse Marklund.

– Mats har nu varit heltidsanställd tränare i fyra säsonger och samma gäller honom, han har ett stort hjärta och en person man kan lita på. Det känns därför jättebra att de blir kvar i klubben för att fortsätta att utveckla våra juniorer.

Även för U20 är tränarkonstellationen nu klar för den kommande säsongen då Marklund skrivit tvåårskontrakt med Peter Lundmark som senast tränade Rögles U16-lag.

– Peter kommer ursprungligen från Skellefteå, gick själv vägen via våra ungdoms- och juniorlag och spelade sex säsonger i A-laget innan flyttlasset gick söderut, kommenterar Marklund.

– Efter Skellefteå blev det Leksand, Rögle och en sejour i Tyskland och han gjorde även några landskamper under den tiden. Som tränare är han en pådrivare och seriös i sin roll. Att han kommer in med nya ögon är nyttigt i vår utveckling.

Läs mer om Peter Lundmark här»