• Huvudsponsorer

Ny förlust i sudden death

16 mars 2012 23:30

Matchens första mål lät vänta på sig. När det väl kom blev det helt avgörande och tog Modo till 2–2 i kvartsfinalserien.
– Nu laddar vi om, sa Skellefteå AIK:s assisterande tränare Bert Robertsson i Canal+ direkt efter att de svartgula inkasserat sin andra raka sudden-förlust.


Det blev ingen favorit i när AIK gästade Fjällräven center för andra gången i kvartsfinalserien. Istället blev lagens fjärde möte jämnt, öppet och väldigt händelserikt med högoktaniga chanser för båda sidor.

Efter en pigg matchstart av AIK var det Modo som tog tag i taktpinnen och skapade det mesta av det bästa i första perioden. Efter periodpausen kom AIK ut och tog över händelserna på isen. Laget vann skotten klart och skapade några fina chanser, men utan att hitta rätt bakom Mikael Tellqvist i Modomålet.
– Hoppas målen kommer, sa Joakim Lindström i Canal+ efter perioden.

Men målskyttet fortsatte att klicka i en tredjeperiod som blev helt jämn med chanser för båda lagen. När slutsignalen gick efter 60 minuters spel lyste fortfarande två röda nollor på resultattavlan.
– Det har varit tajt, men jag tycker att vi har haft lägen där vi borde ha avgjort, sa Oskar Lindberg i Canal+ efter slutvisslan.

Och avgörandet skulle komma, men för Modo. Drygt två och en halv minut in i förlängningen slog hemmalagets skyttekung Nicklas Danielsson till med sitt första slutspelsmål och sköt samtidigt sitt lag till likaläge i matchserien.

Med 2–2 i kvartsfinalserien väntar en intressant fortsättning i Skellefteå Kraft Arena på söndag.
– Vi laddar om för nästa match och vi ska ha samma tryck i vår hemmaarena på söndag, sa Robertsson.