• Huvudsponsorer

Hans Wallson: "tog inte betalt"

3 februari 2016 15:53

Det var en riktigt underhållande och bra match som bjöds då Skellefteå AIK igår vann med 5-2 mot svenska mästarna i Vida Arena. En vinst som man nu tar med sig då man ger sig ut efter revansch mot Malmö efter lördagens förlust, i en match man inte känner sig lika nöjda med.


Skellefteå AIK gjorde en riktigt bra bortamatch mot Växjö Lakers under tisdagskvällen. Hans Wallson verkar med all rätt vara nöjd med det mesta.

– Vi gjorde en toppmatch! Vi mötte svenska mästarna och hade ett bra spel rakt igenom. Bra rörelse och bra effektivitet.

– Fantastiskt powerplay, vi var 100%-iga i matchen och ligger på över 28%. Det är riktigt bra.

– Tim hittade linjen att sätta dit pucken, jag är glad för hans skull. Och Ritola visade fint initiativ i spelet med puck.

Målskyttar i all ära, men han vill även framhålla en spelare som jobbar hårt i det tysta och offrar mycket för sina medspelare.

– Pontus gör det tunga jobbet, i varje match. Han får sällan rubrikerna, men han gör små saker som är jobbigt att göra och med det ger han killar som Tim och Ritola möjligheter.

Idag har laget tränat i Växjö och sedan rest vidare för att imorgon möta Malmö som man mötte så sent som i lördags. En match som Wallson däremot inte kände sig helt nöjd med.

– Vi var inte nöjda med prestaionen mot dem senast. Vi var bra i sista perioden men tog inte betalt. Vi förbereder oss nu för revansch och för att vinna.

– Vi ser ut att kunna dressa samma killar som senast, sen får vi ser hur vi gör på målvaktssidan.