• Huvudsponsorer

Vinst med uddamålet

1 november 2011 22:07

Skellefteå AIK tog tre poäng mot AIK Ishockey i kvällens hemmamatch. Det blev en rätt svängig tillställning som hemmalaget tog hem med 4-3 (1-0, 3-3,0-0). Bud Holloway inledde med två mål, och de övriga två gjordes av Pierre Édouard Bellemare och Lee Goren.


Första perioden

Skellefteå kommer ut med bra fart i det första bytet men redan i nästa så är gästerna inne i anfallszon och skapar omedelbart oro och ett långt anfall. Pierre-Edouard Bellemare och Lee Goren har placerats i samma kedja tillsammans med Johan Forsberg och det syns tydligt att man trivs, mycket bra spel från de bägge. Första bra målchansen i matchen från Jan-Axel Alavaara följs av en än bättre då Christopher Aspeqvist dribblar sig igenom hela Skellefteås lag och tvingar Andreas Hadelöv till en bra plockning.

Skellefteå får chansen i powerplay men slösar bort den helt, men man får en chans till efter en jättechans för Melker Karlsson som dribblar sig fri och hålls fast.Och revanschen kommer direkt, ett perfekt skott från Bud Holloway ger 1-0 bakom en chanslös Viktor Fasth. Även Hadelöv sätts på prov då gästerna är bra på att komma till avslut när man kommer till anfall och hemmamålvakten tvingas till flertalet bra ingripanden i den första perioden. Gästerna har faktiskt snäppet fler målchanser än Skellefteå och man vinner också skotten i den första perioden med 9-13.

Andra perioden

Redan efter 1:27 kommer en inte alltför oväntad kvittering. Gästerna kommer återigen till bra lägen så fort man anfaller och efter att Josh MacNevin lagt pucken på mål kan Patrik Blomdahl slå in 1-1. Skellefteå ser dock ut att försöka svara direkt och skapar bra tryck framåt efter målet. Möller, Holloway och Mustonen skapar jätteläge efter jätteläge. Därför är det något av en kalldusch när Oscar Ahlström får pucken framför mål, vänder snyggt och stänker in 1-2. Än värre knappt två minuter senare när gästerna kontrar efter ett långt anfall från Skellefteå och gör 1-3.

Med 10:32 på klockan reducerar Skellefteå och det är återigen Bud Holloway som är framme och gör 2-3 efter att Fredrik Lindgren skjutit och det blivit retur. Det är annars riktigt kul att se Petter Granberg idag, det närmast flyger bortaspelare kring honom, otroligt stark i kroppen. Möller & Co är fortsatt heta och kastas in så ofta det bara går ser det ut som. Men det är Lee Goren som gör kvitteringsmålet, välförtjänt utan tvekan då Goren varit strålande ikväll. 3-3 gör han på egen retur efter att gästerna slarvat i egen zon. Näste målskytt också han välförtjänt, förra målet spelade han fram men 4-3 gör Pierre-Edouard Bellemare själv.

Tredje perioden

Skellefteå börjar i powerplay efter en sen utvisning i andra perioden, Holloway är nära med ett skott utifrån och Forssell får två chanser men ingen utdelning. Gästerna ser mer stressade ut än i de två första perioderna och kommer också undan med en hel rad fasthållningar och hakningar i periodens inledning. Däremot så sticker man även fortfarande mellan med kontringar även om Skellefteå ser ut att ha bättre kontroll och äger spelet mer än tidigare. En ny bra insats från Holloway ger chans mitt i perioden men omedelbart därefter åker Oscar Lindberg ut och gästerna spelar powerplay.

Skellefteå håller undan bra i boxplay och med fem man på isen igen så är man snabbt uppe och skapar chanser igen. Melker Karlsson ser pigg ut och är inblandad i mycket. Så även Bellemare som bryter sig igenom och har ett bra skott strax över efter femton minuter. Med ganska exakt två minuter kvar av perioden så lämnar Fasth sitt mål och gästerna spelar sex mot fem. Hadelöv gör en kanonräddning i spelformen och Fredrik Hynning räddar ut en puck och Skellefteå vinner matchen.