Ny förlust i sudden death

Publicerad: 2012-03-16 23:30

Matchens första mål lät vänta på sig. När det väl kom blev det helt avgörande och tog Modo till 2–2 i kvartsfinalserien.
– Nu laddar vi om, sa Skellefteå AIK:s assisterande tränare Bert Robertsson i Canal+ direkt efter att de svartgula inkasserat sin andra raka sudden-förlust.

Det blev ingen favorit i när AIK gästade Fjällräven center för andra gången i kvartsfinalserien. Istället blev lagens fjärde möte jämnt, öppet och väldigt händelserikt med högoktaniga chanser för båda sidor.

Efter en pigg matchstart av AIK var det Modo som tog tag i taktpinnen och skapade det mesta av det bästa i första perioden. Efter periodpausen kom AIK ut och tog över händelserna på isen. Laget vann skotten klart och skapade några fina chanser, men utan att hitta rätt bakom Mikael Tellqvist i Modomålet.
– Hoppas målen kommer, sa Joakim Lindström i Canal+ efter perioden.

Men målskyttet fortsatte att klicka i en tredjeperiod som blev helt jämn med chanser för båda lagen. När slutsignalen gick efter 60 minuters spel lyste fortfarande två röda nollor på resultattavlan.
– Det har varit tajt, men jag tycker att vi har haft lägen där vi borde ha avgjort, sa Oskar Lindberg i Canal+ efter slutvisslan.

Och avgörandet skulle komma, men för Modo. Drygt två och en halv minut in i förlängningen slog hemmalagets skyttekung Nicklas Danielsson till med sitt första slutspelsmål och sköt samtidigt sitt lag till likaläge i matchserien.

Med 2–2 i kvartsfinalserien väntar en intressant fortsättning i Skellefteå Kraft Arena på söndag.
– Vi laddar om för nästa match och vi ska ha samma tryck i vår hemmaarena på söndag, sa Robertsson.

 
Skellefteå AIK
SENASTE MATCH
Fredag 16 mars

Se highlights från matchen

 

Skellefteå Tryckeri

Copyright © 2011-2016 Skellefteå AIK Hockey

Box 185

931 22 Skellefteå

Besöksadress: Mossgatan 27

E-post: info@skellefteaaik.se

Telefon: 0910-79 20 00

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Thomson Interactive Media