• Huvudsponsorer

Straffvinst i bortamatchen mot Frölunda

4 oktober 2014 18:44

Skellefteå hade svårt att hänga med Frölunda i kvällens match och drog på sig en mängd utvisningar. Frölunda gjorde de två första målen på ett Skellefteå som hade problem att få igång spelet. Markus Svensson höll Skellefteå kvar i matchen som lyckades kvittera till 2-2 i slutet av den tredje perioden. Matchen gick till straffar där Erik Forssell blev matchvinnare för Skellefteå.


Det var en förstaperiod med högt tempo men rätt hafsigt spel från båda lagen. Frölunda tog ledningen i Powerplay efter att Christoffer Perssons skott letat sig in bakom Markus Svensson som var Skellefteås målvakt för kvällen.

Tre minuter in i den andra perioden utökade Frölunda till 2-0 efter ett mäktigt skott från blålinjen av Erik Gustafsson. Skellefteå fortsatte att dra på sig utvisningar och fick det tufft perioden ut men lyckades stå pall. Pär Lindholm lyste i det offensiva spelet för Skellefteå.

Markus Svensson höll Skellefteå kvar i matchen och när det återstod 5 minuter av den tredje perioden reducerade Andrew Calof till 2-1. Det målet tände Skellefteå och med bara två minuter kvar kvitterade Tim Heed till 2-2 med ett skott från blå. Ett resultat som inte riktigt speglade matchen.

Matchen gick till straffar där Erik Forssell till slut satte den matchvinnande pucken. Skellefteås straffar slogs av Rob Schremp (2), Mikko Lehtonen (3), Axel Holmström och Erik Forssell.

För fullständig rapport se: SHL ARENA