Rotation bland tränarna
Publicerad: 2024-05-07
Till kommande säsong blir det en del förändringar på tränarsidan, både hos dam- och juniorlag. Det är ett par tränare som försvinner, men även några som får uppdrag i andra lag.
– Vi har haft möjlighet att behålla viss kontinuitet och hittar nya roller för tränare i vår organisation, säger sportchef Niclas Lundkvist.

J20

Inför den gångna säsongen tog Fredrik Kariander klivet in i tränarrollen efter flera år som ungdomsansvarig i Skellefteå AIK. Han klev in med Joel Rönnmark som tränare för J20, och tillsammans fick de avsluta säsongen med ett SM-guld. Men nu har Joel Rönnmark valt att prova en ny yrkesroll. Så till kommande säsong blir det istället Johan Jönsson, som den gångna säsongen tränade J18, som tar över istället för honom. De kommer bli uppbackade av Tim Alfredsson som fortsätter som målvaktstränare för juniorlagen.

– Fredrik tillsammans med Johan innebär att vi behåller kontinuitet för vårt J20-lag, kommenterar Niclas Lundkvist det nya tränarparet.

J18

Förutom att Johan Jönsson lämnar J18 så väljer även Johan Karlsson att tacka för sig, för att återvända till sin tjänst inom polisen. Det blir nu Magnus Lovenlund och Jonas Klingsell som tar över J18. Lovenlund tränade den gångna säsongen U16 och Klingsell kommer från ett par säsonger som tränare i damlaget.

– Vi flyttar upp Lovenlund och Klingsell har gjort resan via vårt damlag, det visar att det finns många vägar att gå i vår organisation, säger Lundkvist och tillägger:

– Det känns spännande och tillfredsställande att få ett par med gedigen ledarskapsbakgrund, och vi tänker att det kan vara en framgångsfaktor för vår fortsatta utveckling.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS