Två nya år för Sara Bjurvén
Publicerad: 2024-05-02
Pressrelease
Sara Bjurvén kom till Skellefteå AIK i slutet av säsongen 2021-2022 och har nu skrivit på för
ytterligare två säsonger.

– Jag är glad att jag varit delaktig i resan upp till SDHL och får fortsatt förtroende att vara med
på nästa utmaning, kommenterar Bjurvén förlängningen.

Sara Bjurvén värvades in från Linköping HC för tre år sedan och hon ser positivt på tiden i Skellefteå AIK, som hon säger varit utvecklande på många plan.

– Säsongerna i Skellefteå har varit lärorika, roliga och utvecklande. Jag trivs enormt bra i föreningen och känner att det är en bra miljö där träningen ger resultat. Sen jag kom till hit känner jag att jag har utvecklats både spelare och person. Har blivit bättre tränad och känner mig mycket säkrare i spelet med och utan puck. 

Nu har alltså den 21-åriga forwarden skrivit på för två nya säsonger i Skellefteå AIK.

– Jag är glad att jag varit delaktig i resan upp till SDHL och får fortsatt förtroende att vara med på nästa utmaning, kommenterar Bjurvén.

– Jag har länge velat ta steget att spela i SDHL och det känns fantastiskt att få göra det här i Skellefteå. Ska bli kul att få möta bra motstånd och spela hårda matcher. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen som kommer!

GM Ulrika Dahlgren om Saras förlängning:

– Att få ha kvar Sara i föreningen känns viktigt både på och av isen. Hon anslöt till laget i slutspelet för tre säsonger sedan och har nu skrivit på för två nya säsonger. Sara har bra hockey-IQ. Hon är smidig och skridskostark, med bra handleder, en riktigt playmaker. Hon läser spelet bra och har bra puckkontroll och när hon får chansen nyper hon till. Det ska bli spännande att se henne i SDHL-miljö och vad hon kan uträtta där.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025-2026.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS