A-lagskontrakt för Vuollet
Publicerad: 2024-05-08
Pressrelease
Han har Clemensnäs som moderklubb och har tagit stegen genom våra egna led. Han blev årets J18-spelare 2022, klev sedan upp till J20 där han tog nytt poängrekord under guldsäsongen 23/24. Därefter hoppade han in i SM-finalen och bärgade ytterligare ett guld. "Någonting jag jobbat för väldigt länge", säger Oskar Vuollet som kritat på ett A-lagskontrakt till 2026.

Vuollet är född 2005 och har utgjort en oerhört framgångsrik forwardskedja tillsammans med Viggo Nordlund och Valter Lindberg under den gångna guldsäsongen. Oskar har tagit kliv år för år och senaste säsongen tog han även nytt poängrekord i J20-serien med sina 29 mål och 32 assist på 41 matcher. Han inledde och avslutade dock säsongen i A-laget. Först med spel i de tidiga CHL-matcherna, där det blev både mål och assist, samt spel i SM-finalen mot Rögle. Nu står det som sagt klart att han stannar i A-lagstruppen med kontrakt skrivet till 2026.

– Det känns naturligtvis jättekul och det är någonting som jag har jobbat för väldigt länge. Det är även något som jag drömt om under alla mina juniorår här i Skellefteå AIK och jag ser väldigt mycket framemot att ta steget upp till A-laget, säger Ursvikssonen.

Han är glad över vad han åstadkommit med Skellefteå AIK hittills men är ivrig att fortsätta växa i föreningens färger.

– Resan har varit väldigt kul och lärorik för mig. Jag känner att jag har utvecklats mycket i Skellefteå AIK och jag ska försöka fortsätta med det kommande säsonger. 

GM Forssell om att skriva kontrakt med Vuollet:
– Oskar har gjort en jättebra säsong i J20 och tagit stora steg. Han är ju väldigt skicklig som spelare där hans offensiv verkligen sticker ut. Han har haft en hel del speltid i A-laget under säsongen och var även en del av laget som spelade SM-final.

Avtalet med Oskar Vuollet sträcker sig över säsongen 2025/26.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS