Huvudtränare klar till damlaget
Publicerad: 2024-05-08
Det blir Martin Lindh som kommer att leda damlaget under Skellefteå AIK:s premiärsäsong i SDHL. Lindh har många års erfarenhet av att träna damlag och känner sig inspirerad att komma till sin nya klubb.

– Det känns som att föreningen har en härlig satsning på gång och det känns jätte jätteroligt att få vara med på den, säger Martin.

Martin Lindh heter Skellefteå AIK:s nye damtränare som nu skrivit ett tvåårskontrakt.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande såklart, kommenterar Martin.

– Det är en väldigt stabil klubb, en mogen förening, som ger ett intrycka av att ta sin damhockey på allvar och bygga på tid. Troja har varit i samma serie, och även om vi spelat i olika regioner, så har jag ju följt deras resa. Det känns som att föreningen har en härlig satsning på gång och det känns jätte jätteroligt att få vara med på den!

Denna 42-årige smålänning har under sju säsonger tränat Troja-Ljungbys damlag i NDHL. Och ser sin styrka som ledare i att vara både pådrivande och att se behoven hos de individuella spelarna.

– Jag pratar om krav och kram, säger han och fortsätter:

– Jag ställer höga krav men är även en människa som kan vara mjuk och ge en kram eftersom att det finns människor bakom allt, med olika behov. Tycker jag är ganska inlyssnande, men även väldigt tydlig med vad jag vill.

GM Ulrika Dahlgren kommenterar:

– Det känns jätteroligt att vi kunnat knyta Martin till Skellefteå AIK. Martin har stor erfarenhet och kunskap av hockey efter flera år som coach i Troja-Ljungbys NDHL-lag, ett lag som senaste säsongerna frambringat många talangfulla spelare. De två senaste säsongerna har Martin haft huvudansvaret som Head Coach och den innevarande säsongen även verkat som assisterande förbundskapten i U16 Damlandslaget. Hans kunskap och erfarenheter kommer vara en viktig del i vår fortsatta resa.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS